• Június-július a táborozások időszaka

Így történik ez a Csillagvirág Népművészeti Egyesülettevékenységében is, ahol eddig 3 gyermektábor zajlott ( Parád, Bodony és Jászszentandrás). A 30. héten a Radics Udvarban rendezendő további (Marci) kézműves táborra készülnek Mestereink. A tábori programok szervezésében együttműködtünk a Fáy András Parádi Általános és Művészeti Iskolával, a Jásztánc Alapítvánnyal és a Hagyományos Értékek Megőrzéséért Alapítvánnyal.

Hímzőtáborunk a Recski Tájház és alkotóházban zajlott, ahol a palóc hímzéstechnikákkal és hímzésmotívumokkal ismerkedtek a tájegységünk hímzéskultúrája iránt elkötelezett alkotók. Szakmai segítőik voltak: Pataki Miklósné a Népművészet Mestere, Lovászné Juhász Rita és Vermes Lajosné népi iparművészek.

„Örökségünk” címmel három napos workshop foglalkozást tartottunk a bodonyi népművészeti házban, ahol a hímzők, szövők és faragók – Urbánfy Éva iparművész, Pataki Miklósné a Népművészet Mestere, Vermes Lajosné népi iparművész és Veres László faragó oktató szakmai közreműködésével – alkottak.

A program sikerét a folytatás iránt megfogalmazott igények is igazolják, amelyet a mátrai zsákfaluba leköltözött, a helyi értékekkel ismerkedők közösségépítő beszélgetésen jeleztek a Csillagvirág Népművészeti Egyesület Elnökségének.

Programjainkat a Hagyományok Háza Magyarországi Hálózata, a Csoóri Sándor Alap és a program résztvevői támogatták.

A szőttes szakág alkotóink készülnek a XXIII. Országos Szőttespályázatra. A hagyományos díszítések és szerkesztések alkalmazása mellett a mai környezetünkben és mindennapi életünkben használatos tárgyak tervezésére és kivitelezésére törekednek.

Együttműködve a Hagyományos Értékek Megőrzéséért Alapítvánnyal, készülnek a XI. Nemzetközi Szőtteskonferencia résztvevőinek fogadására.