• „Mesterségünk a fazekasság”– workshop foglalkozás a szakág elismert alkotóival;

június 8: Hagyományos mezőtúri formáktól és díszítésektől a metszett kerámiáig 12 fő észvételével vezette Lassú Imre népi iparművész

június 9: A nádudvari fekete cserép formái és díszítései 15 fő részvételével vezette Fazekas Lajos a Népművészet Mestere

június 10: Szabadrajzú virágcsokrok, madarak – 10 fő részvételével vezette Szűcs Imre a Népművészet Mestere

  • Kézművesek Világnapja – Hagyományőrző Nap

Szövés, hímzés, faragás, korongozás, gyöngyfűzés -mesterségbemutatókkal, kiállításokkal és kézműves foglalkozásokkal, és kézműves foglalkozásokkal. Kézműveseinket Heves Város Polgármestere köszöntötte.

  • Hagyományőrző Nap

Rendhagyó Hagyományőrző Nap a Radics Udvarban. Június 10-én, a Kézművesek Világnapján

Sveiczer Sándor Heves Város Polgármestere köszöntötte a civileket, akiknek figyelmét Sveiczerné Kovács Éva asszony hívta fel a sérült emberek társadalmi befogadásának erősítésére, az egyenlő esélyek megteremtésének sürgetésére, és az „Egyenlő eséllyel” kiállítás megtekintésére.

A rendezvény keretében díjat kapott városunk 15 kiváló tehetséges tanulója, az intézmények tánc,-ének és zeneszámokkal kedveskedtek a megjelenteknek.

A HARMÓNIA Alapfokú Művészeti Iskola néptánccsoportjai TÁNCGÁLA keretében mutatták be műsorukat. Az ételkóstolást hagyományőrző, népzene és néptánccsoportok követték, megerősítve, a hagyományok megélése lehetőség a múlt örökségének megőrzésére, továbbadására.

A Csillagvirág Népművészeti Egyesület nevében ezúton is köszönjük a programunk támogatását Heves Városnak, a Csoóri Sándor Alapnak és a Hagyományok Háza Magyarországi Vidéki Hálózatának és a programunkat gazdagító alkotóknak, a hagyományos kultúránkat bemutató egyéneknek, csoportoknak!

  • Hírek

a) Június a gyermektáborok időszaka: szervezetünk hat – Heves Szent Gellért katolikus gyermektábor, Hevesi József gyermektábor, Tenk katolikus gyermektábor, Benedek Elek fejlesztő gyermektábor, parádi és bodonyi –gyermektáborba kapott meghívást kézműves programok szervezésére és lebonyolítására. Mestereink, alkotóink készülnek a közös programokra.

b)Június 23.-án a Recski Tájházban és Alkotóházban a hímző és faragó szakkör a műhelyfoglalkozásokon készült tárgyak kiállításával, mesterségbemutatókkal, műsorral várjuk a látogatókat.

c)Június 24.-én, a Múzeumok Éjszakáján rendhagyó tárlatvezetéssel várjuk az érdeklődőket, a Petőfi Emlékév keretében a hevesi Blaha Kör bemutatóját, és a Szubjektív Zenei Műhely műsorát ajánljuk Vendégeinknek.