• Egyesületi hírek, programok a Csillagvirág Népművészeti Egyesületben

A recski alkotóházban folytatódnak a szakköri foglalkozások, ahol a hímző és faragó szakköri tagok a tájegységi technikákkal és a leggyakrabban alkalmazott motívumokkal ismerkednek. A jászszentandrási hímző szakkör tagjai – tervezett tárgyaikon – mélyítik tudásukat a már ismert jász vagy palóc a motívumok alkalmazásával.

Az egyesületi és a recski alkotóházban március 29-én és 31-én „tavaszi kapunyitó programmal” várjuk a látogatókat, ahol az egyesület alkotói mesterségbemutatókkal és kézműves foglalkozásokkal bővítik az érdeklődők ismereteit. Az előre meghirdetett 90 perces foglalkozásainkon szövést, hímzést, faragást, asztali agyagforma díszítést, gyékényfonást és ajándéktárgy készítést  kínálunk. Alkotóházainkba több mint 300 látogatót várunk.

  • Kihelyezett programok

Gyermekfarsang a hevesi Művelődési Házban, ahol egyesületünk kézművesei szövéssel, szálasanyagból és filcből ajándéktárgy készítéssel várták a gyermekeket.

Parádsasváron „Asszonyfarsang” címmel búcsúztattuk a telet, ahol  a mulatozó hölgyek a palóc szőttesekkel és ajándéktárgyakkal is megismerkedhettek.

  • Workshop foglalkozás a hatvani Hegymenet Klubban

Sérült fiatalok kézműves foglalkoztatását öt éve  támogatja szervezetünk. A klubban heti két alkalommal találkoznak a gondozottak, ahol mesével, zenével, gyakran kézműves foglalkozással, – többek között  szövéssel – töltik a délelőttöket. Egy-egy foglalkozáson 20-25 fiatal van jelen, ahol önkéntes segítők közreműködésével ismerkednek a természetes anyagokkal és az alkotási folyamattal. Őszinte örömet a közösen elkészült tárgyak jelentenek számukra. Egyesületünk „tavaszköszöntő” programot szervezett a klubban, ahol szálasanyagból készült falidíszek és az ünnepek közeledtét jelző nyulacskák  készültek.