• Hagyományőrző Nap a Radics Udvarban

Június 4-én, a Hagyományőrző Napunkon zuhogó esőre ébred a kisvárosunk. Sátrak sorakoztak a tágas Radics udvaron, agyonázott színpadfedő és hangtechnikai  szakemberek szorgoskodtak  a rendezvény „megmentésére”. Programunk forgatókönyv szerint indult, hagyományőrző csoportok és a civilek által díjazott tehetséges gyermekek mutatkoztak be. Az ebéd előtti hívogatót a Szabad Szombat Táncegyüttes már a színpadon ropta, muzsika és énekszó tette hangulatossá az udvart.  Felépült a szabadtéri kiállítás, a mesterek műhelyei benépesültek, a pünkösdi király jelöltek a megmérettetésre készültek. A délutánt az Alapfokú Művészeti Iskolával közösen szervezett  TÁNCGÁLA és az esti muzsika tette emlékezetessé.

  • Emlékezés Vajdasági vendégeinkkel a Nemzeti Összetartozás Napja

Több évtizedes barátság köti össze szervezetünket a Bajsai ETNO Hagyományápolók Kézművesek Körével. A Nemzeti Összetartozás Napján velük ünnepeltünk. Dávid Sándor egyesületi alelnök  emlékező szavai a határon belüliek, Szuhankó Ruzsena a határontúliak érzéseit tolmácsolta. Tambura zenéjükkel és katonadalaikkal az összetartozásunkat erősítették.

  • Összefogás a palóc szőttesek fennmaradásáért

A Magyar Művészeti Akadémia támogatásával elindult a „Palóc szőttes megmentéséért” programunk, amelynek szakmai vezetője Urbánfy Éva Palócföldön született iparművész. Láncfelvetéstől az újra-tervezésig tartalmas   program várja a csatlakozókat.

  • Csoóri Fesztiválon a Jásztánc Alapítványnál

Az Egerben rendezett programra – a Heves Megyei Népművészeti Egyesülethez hasonlóan –  nem kaptunk meghívást, jelentkezésünkre választ sem. Minthogy évek óta szakmai barátság köt a szomszédos Jásztánc Alapítványhoz, így befogadást nyertünk a nagy rendezvényhez kapcsolódó kézműves programra.  Jó érzés volt a néptánc, népzene és a tárgyi népművészet közös ünnepének részeséévé válni!