• Fosztóka

2023. október 7-én megvalósította Fosztóka őszi rendezvényét, amely minden évben nagy sikernek örvend gyermekek és felnőttek körében is. A programok között kukoricás Bütyköldék, Fosztókás Játéksziget, fosztóka totó, interaktív Mérleg kiállítás, és színpadi programok várták a szórakozni vágyó gyermekeket és szülőket. Az este pedig a felnőtteké volt, Borkóstoló és a Maszk színház produkciója tette felejthetetlenné a rendezvényt számukra.

  • Ötpróbás meseút játékprogramunk a gyermekek szórakozásáért

2023. október 21-22-én a 9. Szolnoki Csokoládé Fesztivál meghívott szereplői voltunk az „Égig Érő Paszuly 5 próbás meseút” játékprogramunkkal. Játékos próbákon keresztül ismerhették meg a mesét a gyerekek részletesen, süthettek hamuba sült pogácsát, guríthattak sárkánytojást, válogathattak babot és még sorolhatnám a meseút állomásait, két napon keresztül vártuk a kisgyermekes családokat a szolnoki Agóra épületében.

2023. október 28-án az Újpesti Tökfaragó rendezvényen vettünk részt az „Ötpróbás Tökpróba” játékprogramunkkal, ahol rengetegen kerestek fel bennünket, és tettük ezáltal élménnyé az ott töltött időt. A népmesei alapokra épülő próbáink, most „A rátóti csikótojás” című magyar meséhez kapcsolódtak, mellyel sikerült elvarázsolni a budapesti közönséget is.

  • ASzakkör az Alkotóházban

Novemberben elindultak az Aszakköri programjaink, gyertyás és bútorfestő szakköri alkalmak valósultak meg Alkotóházunkban, lelkes csapatokkal. Rengeteg új ismerettel és tudással gazdagodtak.

  • Jeles Napokhoz kötődő programsorozatunk

Új program Alkotóházunkban a Márton naphoz és Katalin naphoz kötődő Nagyik Sütödéje, ahol nagyik sütnek együtt gyermekekkel régi süteményrecepteket. A program első napja megvalósult november11-én, ahol ízletes sütemények készültek, melyeknek receptjét az Egyesület oldalán ajándékként fogják megkapni advent időszakában a követőink. Második alkalommal pedig november 25-én ismét szeretettel fogadtuk a sütni, tanulni és minőségi időt eltölteni vágyó résztvevőket. Sülye Károlyné, Klárika néni vezetésével megtudhatták mi az a vízen kullogó, a Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület vezetőjének és tagtársainak segítségével kunsági édes és lakodalmas perecet, darálós kekszet és csörögefánkot készíthettek, készült finom linzer, és ha mindezek nem lettek volna elegek, még meglepetés grillázs is varázsolódott az asztalra családi örökségből. A hetven év feletti önzetlen nagyik együtt éltek a gyerekekkel, unokákkal, gyúrtak sütöttek, beszélgettek, kemencét fűtöttek. Számos boldog pillanatot éltünk meg közösen, mely elkísér bennünket sokáig.