Az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület decemberi tevékenysége

 

  • 2022 végére elkészült a Míves Mézes Műhely, Gasztro-élmény és kézműves foglalkoztatónk létrehozásáról és a benne folyó munkáról készült dokumentumfilm a Csoóri Sándor Program támogatásával.

-A filmet ezen a linken keresztül lehet megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=yblKeE8cHkg

-Míves Mézes Műhely, Gasztro-élmény és Kézművesfoglalkoztató dokumentum film 2022.

  • Ahogy egy korábbi hírlevélben hírül adtuk 50 órás gyertyakészítő műhelyfoglalkozás volt az Alkotóházban Molnár Éva egyesületi tagunk vezetésével. Baranyai Erika Piros (a műhelyfoglalkozás résztvevője) önkéntes munkában elkészítette a program bemutatására szolgáló filmet, melyet itt is köszönünk neki.

-Megtekinthető az egyesület YouTube csatornáján a következő linken: https://www.youtube.com/watch?v=x4ygwUe85bs

  • A Csoóri Sándor Programnak köszönhetően elindult az új honlapunk, melyen az új műhelyfoglalkozások felhívásai, jelentkezési lapok, valamint a megvalósításokról készült beszámolók, fotó és videó dokumentáció láthatók:

-A honlap címe: https://aparolfiurainaskepzo.hu/

-A honlap népszerűsítésére egy Roll-Up is készült, mely az egyesület rendezvényein kerül felállításra.

  • 2022 utolsó hónapjában sem tétlenkedtek a Kalotaszegi Barangolók Alkotócsoport tagjai. Úgy gondolták, hogy összegzik az idáig megszerezett tudásuk egy részét és elkészítik azt a módszertani füzetet, mellyel a jövőben bátran, és hitelesen tudják a jövő generációinak átadni megszerzett ismereteiket, melyben 2018 óta komoly jártasságot szereztek. A módszertani füzet a hálós fűzés technikáit vizsgálja több szempontból, mely egyelőre kézzel fogható, a tagok közös kutatását, munkáját, gondolkodását tükrözi. A későbbiekben azonban szeretnék digitalizálni illetve kiadni, hogy minden érdeklődő számára elérhető legyen.
  • NMI az „aszakkör” a kezdő hímzés bűvöletében:

-5 asszony lelkesen találkozik Donkó Melinda vezetésével az Alkotóházban minden pénteken. Tűpárnát készítettek, mezőberényi szűcshímzés mintáját és technikáját felhasználva. Ebben a hónapban párnát fognak készíteni a begyakorolt mintával és technikával.

  • Jelenleg az Alkotóház 98%-ban zárva tartja kapuit, mert a megemelkedett rezsi árak kigazdálkodása, jelentős terhet nyújtana az egyesületre. Ugyanakkor a 2023-as programok tervezése elkezdődött, jó részük már szervezés alatt van.

-De erről a következő hírlevélben írunk.

-Sikeres és gazdag új esztendőt kívánunk mindenkinek!