Alkotóházak hétvégéje

Európai Művészet és Kézművesség Napjai                                     

English version

EACD-Logo-RVB     HH-LOGO

FELHÍVÁS CSATLAKOZÁSRA

Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák IV. Országos Hétvégéje 2017. 03.31-04.02

Rendezők: Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete

                   Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ)

                   Hagyományok Háza

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjai üzenete 2017-ben:

„A kézművesség összekovácsol!”

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz csatlakozva 2017-ben is megrendezésre kerül a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák IV. Országos Hétvégéje.

Az alkotóházak, műhelygalériák, nyitott műhelyek feladata, hogy e hétvége folyamán olyan egyedi programokkal jelentkezzenek, amelyekben a helyi, területi kézművesség hagyományai és értékei jelenjenek meg.

Az egyes helyszínek részletes programja ismét felkerül az Európai Művészet és Kézművesség Napjai, a NESZ, a Hagyományok Háza és az alkotóházi egyesület honlapjára, ahonnan a látogatók információkhoz juthatnak.

Mindezzel szeretnénk ráirányítani a figyelmet az alkotóházak és műhelyek létére, tevékenységére, hogy megmutathassuk, milyen fontos hagyományos kulturális értékek hordozói a tradicionális kézművesség továbbörökítő helyei, az ott dolgozó mesterek, alkotó közösségek, akik a megörökölt tudás képviselői és megújítói.

Az országos rendezvényre ez évben március 31-április 1-2-án kerül sor. Ezen a három napon országszerte kinyitnak az alkotóházak, műhelygalériák és műhelyek, ahol gyerekek, felnőttek ismerkedhetnek meg a népi kézművesség különböző területeivel.

A rendezvényhez csatlakozni lehet február 28-ig, a www.ahazak.hu, a www.nesz.hu, www.hagyomanyokhaza honlapokon közzétett adatlap kitöltésével. Az adatlapot az ahazak2011@gmail.com email címre várjuk. Bővebb felvilágosítás kérhető a +36-92-312744, vagy a +36-20-5568086 telefonszámokon.

Porgramok