Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • „Elfeledett mesterség – kéregedény készítés”

Továbbképző workshop – Az NKA Népművészeti Kollégiuma támogatásával

A képzés célja, hogy a fafaragással foglalkozó népi kézművesek elsajátítsák a kéregedény készítésnek azokat a speciális ismereteit, amelyeket felhasználhatnak a tárgyalkotásban. Az eddigi alkalmak során megismerkedtek a kéreg alapanyag funkcionális használatával, díszítési lehetőségeivel. A továbbképző workshop hozzájárul ahhoz, hogy a kérget, mint innovációs lehetőséget minél többen használhassák a népi kézműves tárgyalkotás során.

  • Zalai Kovács Stúdió

November 24-25. hétvégén indítja el egyesületünk stúdió foglalkozásait, melyeken a Magyar Kovácsmíves Céh mesterei oktatják a régi és új résztvevőknek a kovácsmívesség szakmai elméleti és gyakorlati ismereteit.

A stúdió alkalmak során a résztvevők a kovácsoltvas lakberendezési- használati tárgyak tervezési, kivitelezési gyakorlatával ismerkedhetnek meg, a jelen kor lakáskultúrájának, életmódi jellegzetességeinek megfelelő tárgykörök szerint.

  • Területi közművelődési feladatellátás

Egyesületünk a Hagyományok Háza területi közművelődési feladatellátása céljából létrejött együttműködésnek köszönhetően folytatta Zala megye kistelepülésein is értékőrző és értékteremtő munkáját. Az érintett települések: Gutorfölde, Bókaháza, Letenye, Kávás, Zalaszombatfa valamint a határon túl Radamos.

  • „Varázslat tűvel, fonallal” 30 éves a muravidéki hímzőszakköri mozgalom c. népi kézműves konferencia

Egyesületünk a 2019-2020 években megvalósítandó szakmai képzéseit (akkreditált képzés, szakkör, tudásátadó workshopok, tárgymegújító projekt) mutatta be a konferencia résztvevői számára, melyekben a muravidéki hímző, szövő, viseletkészítő népi kézművesek számára is lehetőséget biztosít ismereteik bővítéséhez, innovatív alkotó munkájukhoz.

  • Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató

Egyesületünk a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Nagykanizsán és Zalaegerszegen megtartott Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató programján népszerűsítette a népi kézműves mesterségeket.

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET