Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Górcső alá kerültek a gyerekek és ifjak alkotásai.

A XII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat Nyugat-dunántúli regionális Kiállítását megelőzően zsűrizték a beérkezett pályaműveket.

A zsűri bizottság tagjai: F.Tóth Mária zsűrielnök, Bereczky Csaba fafaragó népi iparművész, A Népművészet Mestere – zsűritag, Csuti Tibor fazekas népi iparművész, A Népművészet Ifjú Mestere – zsűritag, Dancsecs Diána bőrműves népi iparművész – zsűritag.

  • Megnyílt a Nyugat-dunántúli Regionális Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Kiállítás!

Horváth Károly népzenész és tanítványainak egyedülálló zenei műsorát követően Skrabut Éva a Zala Megyei Népművészeti Egyesület elnöke felkérésére Veleky Péter Humánigazgatási osztályvezető úr mondott ünnepélyes köszöntőt. Prokné Tirner Gyöngyi a Népművészeti Egyesületek Szövetsége alelnökének megnyitó beszéde után megnyílt a nagyközönség számára a fiatal tehetségek tárlata, mely április 13-ig látogatható a zalaegerszegi Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban.

http://zaol.hu/kultura/fiatal-kezmuvesek-1826196

  • Reformáció 500

Március 11-én a Zalai Népi Design Stúdió szervezésében a „Reformáció 500” pályázatra felkészítő Szakmai képzési programsorozat 3., egyben záró programja is lezajlott, melynek témája : A reformációhoz köthető ajándéktárgyak tervezése a helyi motívumokra építve.

Helyszín: Zalaegerszeg, Gébárti Kézművesek Háza

  • Közgyűlés

A Zala Megyei Népművészeti Egyesület 2017.március 18-án megtartotta Közgyűlését.
Helyszín: Zalaegerszeg, Gébárti Kézművesek Háza
A Közgyűlés napirendje:
A Felügyelő Bizottság jelentése a 2016. évi gazdálkodásról
2. A 2016. évi szakmai és pénzügyi beszámoló értékelése, elfogadása
3. A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és
közhasznúsági mellékletének értékelése, elfogadása
4. A 2017. évi munkaterv elfogadása
5. A 2017. évi tervezett költségvetés elfogadása
Az Egyesületbe újonnan belépő tagok bemutatkozására is sor került.

  • Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák IV. országos hétvégéje

A gébárti Kézművesek Háza is részt vett a hét végén lezajlott Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák IV. országos hétvégéje programjaiban.

Péntek délutántól vasárnap délutánig forgalmas volt a ház, ahol működtek a helyi szakkörök.

Szép László bőrműves Népi Iparművész mesterség-bemutatója mellett  Kovács Zoltánné Vass Gizella tojásíró Népi Iparművész és Dömötör Andrea játszóház vezető népi játszóházi foglalkozásain is részt vehettek az érdeklődők, gyerekek és felnőttek egyaránt.

A fazekasok, kosárfonók, nemezelők nyitott műhelyeibe, valamint a kovácsműhelyben zajló kovács továbbképzésére is betekintést nyerhetett a közönség. A kovács továbbképzés keretein belül Dr. Gömöri János régész tartott előadást a fémművességek kezdeteiről.

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET