Vajdasági Magyar Folklórközpont eseményei

Vajdasági Magyar Folklórközpont eseményei

  • 2019. május 18-án a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA  szerbiai rendezvény alkalmával a rendezvény részeseként-, a Vajdasági Magyar Folklórközpont meghívására a Balázs művész házaspár, Katalin és József, azaz a BALÁZS KÉZMŰVESHÁZ mutatkozott be Bakonszegről, a vállalkozásban született művészi  alkotásokkal, mely termékek, mint használati tárgyak a ma embere számára készültek agyagból és fából.  
  • A Kortárs népművészet  c. kiállítás megnyitójára  17.30 órakor, a VMF székházában (Szabadka, Dózsa György u. 17.) került sor. A kiállítást Raj Rozália nyitotta meg. Közreműködött: Balázs Amarilla és Nagy Karina.
  • 19.00 órától a „Népművészet, mint anyagi forrás” címmel szakmai összejövetelt szervezett a VMF, a szakma iránt érdeklődők számára. A vendég művészházaspárral folytatott beszélgetés témái a marketing, előállítás, megélhetési anyagi forrás biztosítása voltak. E beszélgetésnek meglepően nagy volt a pozitív visszhangja!
  • 24 óráig tárlatvezetés folyt, és lehetőség nyílt a szövő- és fazekas műhelyeink megtekintésére. A megnyitó napján 24 óráig igen szép számú érdeklődő tekintette meg a tárlatot, ezt követően pedig szervezett általános- és középiskolás csoportok voltak főként látogatóink. 
    A kiállítás 2019. május 29-ig, munkanapokon 10.00-15.00 óra között tekinthető meg.