Szakmai Bizottságok eseményei

Szakmai Bizottságok eseményei

Bárány Mara – Szálasanyag Szakmai Bizottság
  • Kéz-Mű-Remek

Az utóbbi évek talán legszebb, a kortárs kézművességet bemutató kiállítása augusztus 20.-n bezárt. A Műcsarnokban megrendezett tárlaton a vesszővel, csuhéval, gyékénnyel dolgozó mesterek is szép számmal, és nagy sikerrel szerepeltek.

  • Mesterségek Ünnepe

Az idei ünnepen az egyik kiemelt mesterség a fonható szálasanyagok felhasználása volt. Két, szakmai anyagokkal berendezett faházban 14 mester folyamatosan, felváltva mutatta be mesterségbeli tudását a négy nap alatt.

Bocsi Éva  -Viseletkészítő Szakmai Bizottság
  • Nemzetközi Babakészítési Verseny

Szeptember elején Norvégiában rendezték meg a Global Doll Society nemzetközi babakészítési versenyt. A rangos eseményen részt vett Paray Júlia Gyöngyi népviseleti babakészítő népi iparművész.
A verseny különböző kategóriákban zajlott, ahol szép sikereket ért el. Egy első, egy harmadik helyezést és két termékdíjat is elhozott.
Sok szeretettel gratulálunk és további sikereket kívánunk!

  • Ars Sacra Fesztivál

Szeptember 16-án Dunabogdányban az Ars Sacra Fesztivál XII. Szakrális Művészeti Hete alkalmából “Mindig illő ruhában az Úristen házában” címmel nyílt kiállítás Bocsi Éva és Kolumbán Zsuzsa népviseletbe öltöztetett babáiból.
A megjelent nagy számú érdeklődőt Kósa Klára keramikus, a Népművészet Mestere köszöntötte.
A megnyitó után az alkotók tárlatvezetést tartottak és válaszoltak a látogatók kérdéseire, akik betekintést kaptak, hogy mit viseltek elődeink a különböző egyházi ünnepeken.

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET