Szakmai Bizottságok eseményei

Szakmai Bizottságok eseményei

Bárány Mara – Szálasanyag Szakmai Bizottság

Miskolcon, a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület szervezésében került sor a XIV. Virágzó Népművészet című három napos fesztiválra.
Az egyesület alkotóházában, kellemes környezetben, családias vendéglátással indult a találkozó. A rendezvény központi témája a szálasanyag konferencia volt. Vetítéses előadást tartott dr. Viga Gyula etnográfus, és Bárány Mara népi iparművész.
Az udvaron szakmai bemutatókra került sor, amelyet Makkai Kálmánné kosárfonó népi iparművész, Fekete Jolán gyékényfonó népi iparművész, és Mészáros György kosárfonó mester tartottak.
A házban az egyesület alkotóinak kiállítása került megrendezésre, amelyen színvonalas szálasanyag munkák szép számmal szerepeltek.
A gazdag programot népzenei koncertek, játszóház, ételkóstoló, és kézműves vásár színesítette.

Berzeviczy-Fehér Jánosné – Viseletkészítő Szakmai Bizottság

 • Az idei, immár ötödszörre megrendezett Több mint szomszéd magyar kulturális hét június 4-e és június 10-e között várta a kultúra iránt érdeklődőket Pozsonyban, könnyűzenei, komolyzenei és népzenei koncertekkel, táncbemutatókkal, kiállításokkal és gasztronómiai fesztivállal.
  Az eseménynek, ami minden évben a legfontosabb pozsonyi magyar megjelenés, idén is partnere a Magyar Művészeti Akadémia.
  A Heves megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával a rendezvényen részt vett Katrics Krisztina a HKIK népművészeti tagozatának elnöke, mint az Örökség Alkotóműhely vezetője.
 • Erdész Judit Mária népi iparművész, a Népművészet Mestere, Kodály Zoltán-díjas ruhatervező az ünnepi könyvhét alkalmából “Csipke” címmel könyvbemutatót tartott.
  Az Alkotónak ez már az ötödik könyve, ami megjelent.
  A könyv bemutatására 2018. június 5-én 17 órakor az egri Bródy Sándor Megyei könyvtárban került sor.
  „Egy kis kiállítás a csipkéből” címmel kiállítás nyílt, ahol megcsodálhatták az érdeklődők a csipkékkel díszített textileket.

 

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET