Szakmai Bizottságok eseményei

Szakmai Bizottságok eseményei

Tóthné Kiss Szilvia – Csipkekészítő Szakmai Bizottság

A békéscsabai Lencsési Közösségi Ház fenntartásában működő Csipkeverő klub 2017-ben, megalakulásának 20. évfordulóját ünnepelte.

Az évfordulót egy kisebb kiállítással ünnepelték meg a Lencsési Csipkeverő klub tagjai. A kiállításon a látogatók ízelítőt kaphattak a klub elmúlt 20 évének munkáiból.

A kiállítás a Lencsési Közösségi Házban 2017. december 18-ig látogatható.

Bővebben a kiállításról

Bárány Mara – Szálasanyag Szakmai Bizottság

A Szabad Föld hetilapban még novemberben jelent meg az a karácsonyi pályázat, amelyet csuhéból, szalmából, gyékényből készült alkotásoknak hirdetett meg. A pályázatra az ország minden részéből érkeztek munkák, a 21 részvevő összesen 140 alkotást, illetve az alkotások fényképeit küldte el. Legtöbben szalmából,kevesebben csuhéból dolgoztak .Gyékényből csak egy alkotó küldött be munkát A legszebb alkotások között a zsűri összesen 10 díjat osztott ki. Köszönet jár a hetilapnak, amiért felvállalta a kézműves hagyományaink népszerűsítését, hiszen az újságot vidéken több százezren olvassák. Az értékelő cikk a december 21.-én megjelenő lapban olvasható.
A fotókon a díjazott munkákból egy kis ízelítő látható.

Bocsi Éva – Viseletkészítő Szakmai Bizottság

 • 2017. november 4-án jubileumi kiállítás nyílt Budapest XI. Orlay utca 2/B-ben a KÁMJT fennállásának 30. évfordulója alkalmából.
  Azok az alkotók vettek részt, akiknek az elmúlt három évtizedben önálló kiállításon is bemutatkoztak.
  A népviseleti babakészítők közül Zorkóczy Éva, Molnárné Riskó Erzsébet és Bocsi Éva munkái láthatóak.
  A kiállítás 2018. január 13-ig tekinthető meg.
 • 2017. november 13-án Salgótarjánban a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban Őszikék címmel nyílt kiállítás, ahol Bocsi Éva Szővés Kazáron c. alkotása és Maruzsné Kovács Éva horvát népviseletbe öltöztetett babái voltak láthatóak.
 • 2017. november 24-én Paray Julia Gyöngyi babái népművészeti minősítésen vettek részt, aminek eredményeként az alkotó megkapta a Népi Iparművész címet.
  Sok szeretettel gratulálunk, jó egészséget és további eredménye munkát kívánunk!
KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET