• Kiállítások

40 éves jubileumi kiállítás

2022. október 24-én nyílt meg egyesületünk 40. éves jubileumi kiállítása a Tiszadadai Tájházban. A vendégeket Kovács Géza a Tájház vezetője és Szakady Kincső egyesületünk elnöke köszöntötte, a kiállítást Nagy Edina a Nemzeti Művelődési Intézet Sz-Sz-B. Megyei Igazgatója nyitotta meg. A kiállításhoz kapcsolódóan az egyesületünk tagjai mesterség bemutatót tartottak. A kiállítás 2022. november 27-ig látható.

MMA Kiállítás

Az MMA – MMA Népművészeti Tagozatának szervezésében, 2022. november 23-án a Pesti Vigadóban megnyílt „ÉLETGAZDAGSÁG: ISTEN-HAZA-CSALÁD” című kiállításon egyesületünk négy tagjának Huttkay Tímea bútorfestő, Szolanics Elvira fazekas népi iparművész, Vajda László kovács népi iparművész, a Népművészet Mestere, és ifj. Vajda László kovács népi iparművész tárgyai is láthatóak.

  • Rendezvények

Márton Napi Vigasság Tiszavasváriban

2022. november 11-én megrendezett Márton Napi Vigasságon egyesületünk négy mestere tartott bemutatót, foglalkozást a helyi óvodásoknak és általános iskolásoknak.

A NESZ 40 éves jubileumi ünnepsége

2022. november 19-én egyesületünk tagjai is részt vettek a NESZ 40 éves jubileumi ünnepségén, Budapesten a Mezőgazdasági Múzeumban.

  • Szakkörök

2022. novemberben folytatódtak szakköreink (csipkekészítő, fafaragó, fazekas, kosárfonó, nemezkészítő, szövő) az Alkotóházunkban, a Hagyományok Háza és a Csoóri Sándor Alap támogatásával.

  • Gyászhír

Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették, tisztelték, hogy életének 72. évében 2022. november 22-én elhunyt KOVÁCS BÉLA faműves népi iparművész, egyesületünk alelnöke. Egyesületünk programjainak lelkes szervezője, szakkörvezetője, a nyári faműves tábor szervezője, vezetője, hosszú éveken keresztül a Mesterségek Ünnepe rendezvénynek „ÉV MESTERE” díjjal kitüntetett résztvevője.

Utolsó útjára 2022. december 01-én 13 órakor kísérjük a Tiszavasvári Köztemetőben. Emlékét szívünkben őrizzük.