• Mézeskalács

A Sóstói Múzeumfaluban Kozma Zoltánék szeptember hónapban 5 alkalommal tartottak bemutató sütést és kóstoltatást. (szept. 5.;11.;12.;18.;19.) A foglalkozásokon az érdeklődők ki is próbálhatták a mézeskalács sütést.

  • Nemezkészítők

Elkezdődött a Csoóri Sándor Alap által támogatott nemezkészítő szakkörünk, melynek idei témája a különböző nagy nemeztakaró készítési technikák, módszerek, hagyományok. A különböző nemeztakaró technikákat és fajtákat minden résztvevő egy-egy modern tárgyon, s egy ülőpárnán fogja tudni elsajátítani. 

Az első alkalommal általánosságban a különböző nemeztakaró típusokról volt több kisfilmmel, valamint képekkel gazdagított előadás. Az első nagy nemeztakaró készítő módszer a Shyrdak, erről is több videót és képet láthattak az érdeklődők. Jelenleg a résztvevők a tervezési folyamatban vannak, ahol, párokat alkotva közösen tervezik „testvér” ülőpárnáikat.

  • Egy a Természettel -Vadászati Világkiállítás 2021.

Október 4-10 között Egyesületünkből Szolanics Elvira és Szakady Kincső lehetőséget kaptak, hogy részt vehessenek, termékeiket árusíthassák, és mesterség bemutatókat tarthassanak az érdeklődőknek. Vásárosnaményba