Népművészeti Egyesület Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete

Népművészeti Egyesület Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete

  • Tárgyalkotó szakkör a Csoóri Sándor Alap támogatásával

Június hónapban sikeresen zártuk a Csoóri Sándor Alap támogatásával szervezett tárgyalkotó szakköreinket. Június 16-án 105 fő vehette át a szakkörökön való sikeres részvételt igazoló oklevelét Vajda László akadémikustól, egyesületünk elnökétől.

  • Szakköreink

A Nemezkészítő, Szövő, Fazekas, Csipkeverő, Faműves, fafaragó szakköreinkben az adott szakterület ismereteit sajátíthatták el.  Az elsősorban fejlesztő céllal szervezett  Nyíregyházi RIDENS Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium csoportja nemez és drótékszer készítésbe szerzett tapasztalatot.

  • VI. Fazekas-kerámia szaktábor

Nagy sikerrel megtartottuk június 24-28 között hagyományos szaktáborainkat, a VI. Fazekas- kerámia szaktábort, és a XII. Faműves szaktábort és továbbképzést.

  • XVII.Nemzetközi és Országos Kovácsművészeti Konferencia

A XVII.Nemzetközi és Országos Kovácsművészeti Konferencia, kiállítás, komplex népművészeti bemutató és kovácsversenyünkön, melyet szintén pályázatok segítségével valósítottunk meg, ebben az évben a nevezés feltétele egyházi ostyasütő elkészítése volt. A résztvevők a szakmai előadásokon kívül a gyakorlatban is bizonyították tudásukat egy-egy kereszt elkészítésével