Sajómenti Népművészeti Egyesület eseményei

Sajómenti Népművészeti Egyesület eseményei

  • Sokadik alkalommal vettek részt tagjaink a 2018. június 23-án, a Múzeumok Éjszakája rendezvényen, Putnokon, a Holló László Galéria udvarán. Ahol a kézműves vásárban és mesterség bemutató tartásával közreműködtünk.
  •  Június 24-én, a X. Sajószentpéteri Városnapok, rendezvényen vettünk részt, ahol négy asztalon tartottak tagjaink játszóházi foglalkozást. A gyerekek módjuk volt megismerkedni a textilvirág, gyöngyfűzés, famegmunkálás és a nemezelés titkaival.
  • Ezen túlmenően a kézműveseink a vásár alatt, folyamatosan mesterség bemutató tartásával igyekeztek a látogatók figyelmét felkelteni a kézműves mesterségek iránt.
  • Kazincbarcikán került megrendezésre a Magyar Csipkekészítők Egyesülete XXX. Csipkehét nevű eseménye, melynek keretében július 2-án, egy kiállítás keretében csodálhatták meg az érdeklődők a Csipkekészítők Egyesület tagjainak alkotásait. Ezen a héten, a program résztvevői a Gyermekek Házával és a Sajómenti Népművészeti Egyesülettel is megismerkedtek. Tagjaink mesterség bemutatók segítségével igyekeztek bemutatni az egyesületünkben folyó munkát, miközben kötetlen beszélgetések során sok-sok téma megbeszélése zajlott, kisebb-nagyobb csoportokban.

 Július 6-án, Tardonán, a református gyülekezeti terem Bárka Klubjában tartott kézműves foglalkozást az egyesületünk elnöke és felesége a Nyári tábor keretében.

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET