Sajómenti Népművészeti Egyesület eseményei

Sajómenti Népművészeti Egyesület eseményei

Március 7. Zsuponyóné Ujváry Mária tojás míves, Tállyán tartott előadást és bemutatót a Gömöri mintás tojásírás technikáiból.

A “Törékeny Varázslatok” című kiállítás, 2018. 03. 13-án, a Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában kerül megnyitásra. A kiállítás anyagában, egyesületünk két tagjának, Zsuponyóné Ujváry Máriának és Gór Mihálynak a míves tojásai is szerepelnek.

Március 19. tartotta meg egyesületünk az idei évben az első közgyűlését, ahol egy elnökségi határozatnak köszönhetően, az idei évtől kezdődően, szerény módon elismerésre került a leg aktívabb tagok munkája.  A Sajómenti Népművészeti Egyesület, 2017. évben nyújtott, „az egyesület érdekében végzett kiemelkedő közösségépítő munka”, megnevezésű emléklappal Górné Zs. Krisztinát, „a példamutató szakmai fejlődésért és az egyesület érdekében végzett munka”, megnevezésű emléklappal Németh Nórát és Végh Enikőt, „az egyesület népszerűsítése érdekében végzett kiemelkedő munka”, megnevezésű emléklappal Neszádeliné Kállai Máriát jutalmazta. Gratulálunk a Hölgyeknek és további eredményes munkát kívánunk!

Egyesületünk kézművesei a Gyermekek Háza-Kézművesház ünnepváró vasárnapi programjához csatlakoztak március 25. melynek keretében, a húsvéti ünnepekhez kapcsolódó ajándéktárgyakat árusítottak, illetve tojásírás bemutatót tartottak.

“Törékeny varázs” címmel nyílt kiállítás Ózdon, március 26. a Digitális Erőműben. A kiállított munkák között, Zsuponyóné Ujváry Mária és Gór Mihály, egyesületünk tagjainak alkotásai is láthatóak, június 30-ig.

Március 29. Tardonán, a Tardonai Kulturális Egyesület, Második Tojásfa Díszítés elnevezésű programján, egyesületünk elnöke, Gór Mihály tartott a hagyományos tojásírásból bemutatót és játszóházat.

Április 14-én, Juhász Béláné hímzőnek nyílt gyűjteményes népművészeti kiállítása, az észak borsodi Felsőtelekesen.

Szunnyadó kompetenciák címmel nyílt kiállítás az Egressy Béni Művelődési Központban, április 17-én. A kiállításon 11 alkotó munkái tekinthetőek meg, többek között egyesületünk három tagjának, Latorcai László, Novák Géza és Neszádeliné Kállai Máriának a munkái is.

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET