Sajómenti Népművészeti Egyesület eseményei

Sajómenti Népművészeti Egyesület eseményei

  • Kolorfolk Hétvége Szüreti Vigalom

Október 13-14-15. került megrendezésre Kazincbarcikán a Kolorfolk Hétvége, mely rendezvényt közösen Kazincbarcika város, Kolorcity Kazincbarcika, a Barcika Art és a Sajómenti Népművészeti Egyesület bonyolította le.
Az első napon 16-órakor kezdődött a program a Fő térről induló szüreti felvonulással. A résztvevők lovas kocsis felvezetéssel vonultak végig a Egressy Béni úton, ahol az érdeklődőknek rövid műsort adott a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tanszaka és a Tardonai Kulturális Egyesület. A talpalávalóról az Agyagbanda gondoskodott. A menet a Mezey István Művészeti Központ udvarán ért véget, ahol táncházzal folytatódott a program. Miközben a színpadon egymást követték a fellépők, egyesületünk tagjai népi játszótér és játszóházi foglalkozásokat tartottak a gyerekeknek. A parkolóban pedig az árusaink kínálták kézműves termékeiket.
A második nap 15-órakor, a Galagonya Citerazenekar fellépésével indult, ők is tagjai a Sajómenti Népművészeti Egyesületnek, ezt követően többek között az óvodások és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tanszaka is újra színpadra lépett. A parkolóban, pedig mint az előző napon, kézműveseink mesterség bemutatót és árusítást tartottak. A parkoló melletti területen egyesületünk íjászának köszönhetően a gyerekek az íjászattal ismerkedhettek meg. A Sajómenti Népművészeti Egyesület a két első napon, három sátorban, népművészeti kiállítás keretében mutatta be tevékenységét a rendezvény látogatóinak.
A harmadik napon a Mezey István Művészeti Központban, egyesületünk tagjai és a Gyermekek Háza dolgozói játszóházi foglalkozásokat tartottak a gyerekeknek és az őket kísérő szülőknek.

  • Egyéb hírek

Szeptember 30-án, egyesületünk kézművesei, Putnokon, mesterség bemutatókkal és árusítással vettek részt a Krumpli fesztiválon.
Október 11-én a Don Bosco Szakközép Iskolában, a Folt hátán folt Klub és a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma szervezésében több tagunk is részt vett a diákok számára szerezett kézműves foglalkozásokon.

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET