Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Közhasznú Egyesület eseményei

Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Közhasznú Egyesület eseményei

  • Tanulmányi kirándulás és csapatépítő együttlét az Őrségben és a Vend-vidéken

Két és fél napsütéses és szakmailag inspiráló napot töltött együtt a Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Közhasznú Egyesület 23 tagja, több családtaggal kiegészülve, akik az”Alkotó családok – családi alkotások” éves projektünknek is aktív résztvevői.
Az épített örökségünk emlékeinek (Velemér, Őriszentpéter Árpád kori templom, Szentgyörgyvölgy kazettás mennyezetű református templom, Pityerszer Skanzen, Zalaegerszeg Falumúzeum stb.) megtekintése mellett olyan kézműveseket igyekeztünk fölkeresni, akik munkájuk és kreativitásuk eredményeként működő és a családjuknak megélhetést biztosító vállalkozást működtetnek, így példát adnak a jövő kézművess generációinak, hogy érdemes és lehetséges ma Magyarországon a kézi munkából megélni, ugyanakkor ápolni a helyi hagyományokat és a tájba, helyi tradíciókba simuló tevékenységet folytatni. Szeretettel fogadott bennünket Pados Zoltán kosárfonó, Batha Pál olajütő, Czugh Zsuzsanna magyarszombatfai fazekas, a horvátnádaljai szövöde és Szalafőn az Őrség Ízei porta. Megkóstoltuk az őrségi specialitásokat (dödölle, tökös-mákos rétes, gibanica) és az ajándék vásárlás se okozott gondot. Egy vizimalom kedvéért még Szlovéniába is tettünk egy rövid látogatást.
A tanulmányi út praktikus hozadéka volt a rendkívüli közgyűlés, melyen az éves terveket tudtuk alaposan megbeszélni.
A gondos és alapos szervezésnek köszönhetően (Szombathy Márta, Siklósi Károly) sok élménnyel és jó példával gyarapodva tértünk haza.

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET