Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Közhasznú Egyesület eseményei

Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Közhasznú Egyesület eseményei

  • XXL-SZEMES Műhely

Több hónapon át készült a Pest-Budai Kézműves Egyesület arra a műhelyre, amelyben látványos installációkon, közösen próbálgathatták a gyerekek, családok a hímzés alapjait. Az óriás táblákhoz kész mintatervek is rendelkezésre álltak, de saját elképzeléseiket, nevük kezdőbetűit is kihímezhették a látogatók. Nagy megtiszteltetés, hogy ebben az évben az XXL-SZEMES az ÉV MŰHELYE díjban részesült.

  • Szalmakiállítás

Gyümölcsöző együttműködés indult el a Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Közhasznú Egyesület és a Kőbányai Könyvtár között, amikor egy hosszútávú sorozat első bemutatkozásaként Tüskés Tünde szalmamunkáinak a kiállítását fogadták be. A könyvtár ideális kiállítóhely, hiszen biztosított az állandó őrzés, naponta több száz látogató nézheti meg a kiállított tárgyakat, s a könyvtárban kézműves bemutatóra, foglalkozásra is van lehetőség.

A hatalmas falfelületet, asztalokat és vitrint megtöltő szalmamunkák kiállítását Bicsák Eszter, az MTVA Kossuth Rádió vezető szerkesztője nyitotta meg értő és baráti szavakkal, s az estet Budai Ilona, Kossuth díjas előadóművész éneke és tréfás meséje tette még hangulatosabbá. A szeptember 20-ig látható kiállítás ékes bizonyítéka, hogy milyen harmonikusan élhetnek együtt a kultúra különböző területei, jelen esetben a nép- és képzőművészet az irodalommal. A vendégkönyv bejegyzései szerint az olvasók nagy örömmel fogadják az ilyen „kiegészítő” impulzusokat és boldogan gyönyörködnek a kiállított alkotásokban.

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET