• MESTERSÉGEK ÜNNEPE

Egyesületünk a Tóth Árpád sétányon várta a látogatókat!  Nagy érdeklődéssel vettek részt a gyerekek Dolányi Anna tagtársunk kézműves foglalkozásán. Nyomódúcokkal fehér textilre nyomtathattak, így készítettek könyvjelzőket, kis díszterítőket. Szombati Klára ruhás standját is nagyon sokan látogatták, és tértek haza szép portékákkal.

  • MEGJELENÉS „SZADA FÉNYEI FESZTIVÁL”

 Egyesületünk meghívást kapott a szeptember 2-i Szadai Fények, Nyitott Kapuk című programra, melyet a Székely kertben rendeztek. Mi kézművesek egy családi ház udvarában kaptunk helyet. Kínáltunk kosárfonást, gyöngyözést, hímzést, kötélverést, nyomódúcos nyomtatást, és ruhákat is mutattunk be.  Kis kiállítással próbáltuk a figyelmet felhívni a szadai hagyományokra. Nagy siker volt a szadai fejkendő kötése, ami egészen speciális dolog, kevesen tudják már. A szép idő és környezet is hozzásegítettek, hogy egy nagyon kellemes napot tölthettünk együtt.

  • SZOMBATI KLÁRA CIFRASÁGOK II. RUHAKIÁLLÍTÁSA

Az előző évben nagy sikerrel bemutatott Cifraságok című kiállítást Szombati Klára szűrrátéttel díszített ruháiból rendezték. Az idei kiállításon ennek folytatásaként, Hungarikum pályázat nyertes, a cifraszűrök hímzett motívumaival díszített öltözékei lesznek láthatók.

  • MEGHÍVÁS – OKTÓBER 7. SZADA Tájház

2022. NÉPMŰVÉSZETI HAGYOMÁNYŐRZŐ GALGA MENTI NAP 2022. október 22-én NKA pályázati támogatásból rendeztük meg a GALGA MENTI HAGYOMÁNYŐRZŐ NAPOT Szadán a Tájházban. Már akkor cél volt, hogy hagyományt teremtünk, melyre nagyon sok bíztatást kaptunk már a rendezvény ideje alatt és utána is folyamatosan érkeztek az elismerő visszajelzések. Idén október 7-én, szombaton – az egyesület alapításának 20. évfordulóját is megünnepelve – a célból valóság lett és a rendezvény újra életre kel. Sok szeretettel várjuk a tavalyi vendégeinket és minden kedves érdeklődőt. A program hasonló lesz a tavalyihoz, de mivel jubileumi év, sok meglepetéssel készülünk. A részletes programot hamarosan megosztjuk, addig is az előző évi rendezvény beszámolóját meg lehet tekinteni a www.pmne.hu oldalon.