• 2022. november- december

Bár aggasztó a székhely épület, a Népi Művészetek Háza fenntartási költségeinek emelkedése, kisebb átszervezéssel igyekszünk fenntartani a folyamatos munkát és tevékenységet.

A rendszeres programok mellett november 4-én jó hangulatú, sikeres játszóházat, valamint gyerek és felnőtt táncházat rendeztünk. A következő hétvégén, 12-13-án Gaál János tartott bútorfestő kurzust, ami szintén nagy érdeklődéssel és sikerrel valósult meg. A NESZ 40- születésnapját természetesen mi is megünnepeltük, valamint a tisztségviselő választáson is részt vettünk 2 szavazattal támogatva a jelölteket.

December 10-én egész napos rendezvénnyel ünnepeltük a matyó népművészet UNESCO listára való felvételének 10. évfordulóját. Délelőtt vendégül láttuk az észak-magyarországi régió népművészeti egyesületeit, a megjelenteket városunk polgármestere valamint Dr. Csonka-Takács Eszter köszöntötte. A jó hangulatú, informatív előadások, beszélgetések nagyon hasznosak voltak. Délután karácsonyi játszóház várta az érdeklődőket, este 5 tánccsoportunk műsorával, valamint gyerek és felnőtt táncházzal zárult a sikeres programunk.

Évvégén természetesen valamennyi kis közösségünk tartott karácsonyi ünnepséget, pár hetes szünet után január közepén minden szakkörben, művészeti csoportban folytatódik a munka. Hímzőink már a Százrózsás Hímzőpályázatra készülnek, melyre szeretettel várjuk a matyó hímzőkultúrát szerető, azt szívesen feldolgozó, megújító hímzőket.

Terveink szerint márciusban ismét szervezünk hímzőknek és bútorfestőknek továbbképzést és készülünk a Matyó Húsvét programjaira is.

  • Felhívás a Százrózsás Hímzőpályázatra

Pályázati kiírás