Március első hétvégéjén a Borsóka Hímzőkör 1. díjat vehetett át Békéscsabán a Kárpát-Medencei Textiles Fesztiválon. A szakkör vezetője és néhány tagjai jelen volt a korábbiakhoz hasonlóan nagyon jó rendezvényen. Hímzőink azóta már javában készülnek a Kisjankó Bori Hímzőpályázatra, melynek május 24-e a beadási határideje.

Kosárfonó kurzusunk áprilisban ér véget, Makkainé Zsóka tanítványait nagy lelkesedés és szorgalmas munka jellemzi, szeretnénk hamarosan megvalósítani a program folytatását is.

Március 12-14. között bútorfestők számára rendeztünk szakmai konferenciát és műhelyfoglalkozásokat. Közel 50 fő vett rész a nagysikerű és igen produktív rendezvényen. Az első napon elméleti előadásokra került sor neves szakemberek tolmácsolásában, ezt 2 nap aktív alkotómunka zajlott.

Egyesületünk is csatlakozott április 2-án a „Kezeink dícsérete” címmel megrendezett országos programhoz, motívumfestő, tojásfestő és hímző mestereink várták az érdeklődőket az alkotóházakban.

Ugyanezen a hétvégén az Országos Táncháztalálkozó alkalmával Budapesten 10 egyesületi tagunk tartott játszóházi foglalkozásokat, melyet óriási érdeklődés kísért.

Táncosaink és kézműveseink is nagy örömmel készülnek a Matyó Húsvétra, reméljük, hogy az elmúlt két év kihagyása után idén nagy érdeklődés fogja kísérni.