Matyó Népművészeti Egyesület eseményei

Matyó Népművészeti Egyesület eseményei

  • Október 8-án a Design-hét keretében került sor autentikus népművészek és designerek találkozójára a Szellemi Kulturális Örökség Igazgatósága szervezésében, Budapesten. A bevezető előadások és az azt követő kerekasztal beszélgetés célja a sokféle szemléletmód és az alkotók egymással való összeismertetése volt.
  • Hímző mestereink vettek részt 2018. október 12-14. között Belgrádban, az ottani magyar kulturális intézet rendezvényén. A NESZ 7 fős kézműves delegációja kiállítással, workshoppal, játszóházzal várta a belgrádi közönséget. A programot néptáncos és népzenei műsorok, valamint a BYME divatbemutatója tette még gazdagabbá.
  • Hímző Hétvégét szervezett a Matyó Népművészeti Egyesület 2018. október 20-23 között a Népi Művészetek Házában. Több mint 50 fő regisztrált a továbbképzésre, melynek programja szakkörvezetőket és egyéni alkotókat egyaránt vonzott. Az első napon Zeleiné Pap Bernadett a szálvonásos hímzéseket, második napon Tarsoly Andorné a csángó hímzéseket, majd Dr. Illés Károlyné a felvidéki, elsősorban gyetvai hímzéseket tanította meg. Nagyon termékeny és jó hangulatú napokat töltött együtt az ország mindén részéből ideérkezett hallgatóság, a Matyó Népművészeti Egyesület sikeres pályázatainak köszönhetően nagyon kedvező feltételekkel. Bízunk benne, hogy a tanultakat viszontlátjuk a jövő évi mezőkövesdi Országos Kisjankó Bori Hímzéspályázaton!
KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET