Matyó Népművészeti Egyesület eseményei

Matyó Népművészeti Egyesület eseményei

  • Javában gyűjtjük az XII. Vándorlegény – Országos Gyermek és Ifjúsági népi kézműves pályázat anyagát az észak-magyarországi régióban, Mezőkövesden.
    2017. április 27-én lesz a zsűrizés, a megnyitó és díjátadó ünnepség pedig 2017. május 4-én, 15,00 órakor a Táncpajtában.
  • Hamarosan már a VI. Százrózsás Hímzőpályázat anyagát is várjuk, május 31-ig postán vagy személyesen leadhatók a pályamunkák Mezőkövesden, a Népi Művészetek Házában. Jó szívvel ajánljuk minden textiles figyelmébe!
  • Ismét sikerült bekapcsolódnunk a kulturális közmunka programba, áprilistól 2 fő segíti egyesületünk mindennapos tevékenységét.
  • Nagy siker, több ezer fő látogató a mérlege az idei Matyó Húsvétnak is, ahol szervezetünk művészeti csoportjai, kézműves tagsága biztosította az idelátogatók számára a látnivalók legjavát. A mezőkövesdi programokkal egy időben a Várkert Bazárban megrendezett programokon is sikerrel szerepeltek hímző és tojásfestő mestereink.
  • 2017. április 29-én tartjuk a fennállásának 70. évfordulóját ünneplő Matyó Néptáncegyüttes baráti találkozóját. A nagy múltú és közkedvelt művészeti csoport fenntartója 1991 óta a Matyó Népművészeti Egyesület.
KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET