Matyó Népművészeti Egyesület eseményei

Matyó Népművészeti Egyesület eseményei

  • A Matyó Népművészeti Egyesület is csatlakozott a”Kultúrházak éjjel- nappal” című országos rendezvény sorozathoz. 2017. február 10-én  táncház és farsangi mókák, álarc készítés várta elsősorban a gyerekeket. Meg lehetett tekinteni a Matyó Néptáncegyüttes próbáját, az egyesület sok száz darabos viselet gyűjteményét is. 11-én  szombaton helyi civil szervezetekkel való együttműködésben a gasztronómiai hagyományoké volt a főszerep, többféle farsangi fánk sült a látogatók nagy örömére, akik szívesen kóstolgattak a tánctanítás szüneteiben a  Népi Művészetek Házában.
  • Egyesületünk vezetői részt vettek  a novaji „remélésen”, mely télűző alakoskodásként tavaly óta a magyar szellemi kulturális örökség része. Novaj település nagyon  büszke a máig megőrzött hagyományaira, a település apraja-nagyja részt vett valamilyen formában a szokás megélésében.
  • A Borsóka szakkör tagjai is készülnek a Százrózsás Hímzőpályázatra, amelyre május 31-ig kell beadni a pályamunkákat.
  • Zajlik az Országos Gyermek és Ifjúsági Kézműves pályázat előkészítése, a Matyó Népművészeti Egyesület  az észak-magyarországi régió szervezéssel és lebonyolítással kapcsolatos feladatait látja el.
  • Egyeztetést tartott az egyesület Kézműves Köre, ahol a tavaszi-nyári időszak rendezvényein való megjelenés volt a fő téma, az elvárások és a lehetőségek figyelembe vételével.
KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET