Magyar Gyöngy Egyesület eseményei

Magyar Gyöngy Egyesület eseményei

Az őszi szezonban továbbra is kéthetente rendeztünk találkozókat egyesületünk tagjai részére.

A nyári élménybeszámolók és a Mesterségek Ünnepén való sikeres megjelenésünk kiértékelése után újult erővel folytattuk tagjaink képzését.

Különféle technikák, népi és modern ékszerek elkészítése is sorra kerültek foglalkozásokon.

Oktatóink között több neves szaktekintély is helyet kapott, akik magas színvonalú előadás keretében saját tervezésű ékszereik elkészítését tanították nekünk.

Péter Szidónia az inaktelki gyöngyös bojt elkészítését mutatta meg a résztvevőknek. A színpompás kiegészítőként használható ékszert még sokan nem ismertünk, örömteli kihívás volt számunkra.

Gordon Éva ötvös- és gyöngyfűző mester, régi tagunk meglepetés ékszerét készíthettük el. Ez az alkotása nálunk került először bemutatásra, ami különleges alkalommá tette ezt az összejövetelt.

Emellett több népi iparművész tagunk is feladatot vállalt a modern technikákkal elkészíthető ékszerek tanításában. Fűztünk angyalkát, medált és egy modern nyakéket is továbbgondolt kalotaszegi bojtokból.

Új könyvelőnk, Mizseiné Horváth Julianna adózási-és számlaadási továbbképzés keretében tájékoztatta az érdeklődőket az egyesület keretein belüli árusítási lehetőségekről. A résztvevők egyéni adótanácsadási segítséget is igénybe vehettek az előadás végén.