Magyar Gyöngy Egyesület eseményei

Magyar Gyöngy Egyesület eseményei

  • Ganevné Székely Katalin köszöntése

Április elején ünnepélyes keretek között köszöntük meg Ganevné Székely Katalin elmúlt tíz éves áldozatos és hagyományápoló munkáját. A rendezvényen részt vett többek között a Ferencvárosi Művelődési Központ szakmai vezetőségéből Arapovicsné Kiss Ágnes, aki továbbra is támogatja az egyesület munkáját.

  • Cifra Kalotaszeg

Április 27-én a Temi Fővárosi Művelődési Ház és az egyesület közös szervezésében került sor a Cifra Kalotaszeg című ismeretterjesztő előadás bemutatására. A program fő szervezői Zánki-Tóth Enikő és Nagy Gyöngyi iparművészek voltak.

Az előadók Kiss Gabriella gyöngyfűző népi iparművész, a Népművészet Ifjú Mestere és Eplényi Anna tájépítész mestere voltak. Az előadók rendkívül színes és részletes képanyaggal gazdagítva mutatták be a több, mint hetven érdeklődő előtt Kalotaszeg népművészetét.

A Gyöngy-Szoft Bt. jóvoltából gyöngyök vásárlására is volt lehetőség.

A nap programját Nagy Gyöngyi népi iparművész vezetésével ékszerkészítő foglalkozás zárta.

Az egyesület tagjai ebben az időszakban ajándékképp tíz darab széki kalárist készítettek az Újbuda Néptáncegyüttes részére az elmúlt évek munkáját megköszönve.

A FMK-ban rendszeresen találkozunk, népi és modern ékszerek készítése végett. A közös munkáinkban gyöngyhorgolás, kárpátaljai gyöngygallér, modern ékszerek is helyet kapnak.