Magyar Gyöngy Egyesület eseményei

Magyar Gyöngy Egyesület eseményei

  • Beszámoló

Januárban két alkalommal találkoztunk az FMK-ban.
Első alkalommal egy tagunk vezetésével 3 szálas spirál technikát tanultunk, második alkalommal pedig segítségül kértünk egy vendégelőadót, aki nagy tapasztalattal és gazdag mintagyűjteménnyel segíti felkészülésünket. Az ő irányításával modern medált készítettünk.
Idei terveinkben szerepel két nagyszabású kiállítás megszervezése. Az találkozóink helyszínét adó művelődési házban évente megrendezett tárlaton most modern, különféle formagyöngyök felhasználásával fűzött ékszerek fognak szerepelni. Az FMK találkozások alkalmával is erre készülünk elő.
A második kiállításunk a Hagyományok Házában lesz a Magyar Gyöngyegyesület 15 éves fennállása alkalmából. Ekkor az elmúlt évek eseményeit és a hagyományos, magyar, népi gyöngyékszereket fogjuk bemutatni, amit tagjaink készítettek a kezdetek óta.
Néhányan megmérettették magukat a Budapesten megrendezett zsűrizésen. Ehhez hasznos tanácsokat és szakmai segítséget adtak iparművész tagjaink a kezdőknek.
Összefoglalva: tanultunk új fűzéstechnikát és modern mintát. Elkezdtük a kiálltásokkal kapcsolatos szervezési feladatok összegyűjtését és a feladatok szétosztását.
Februárban három találkozót tervezünk.

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET