Magyar Gyöngy Egyesület eseményei

Magyar Gyöngy Egyesület eseményei

  • Beszámoló a Magyar Gyöngyegyesület 2017-ben végzett munkájáról

Egyesületünk tagjaival az év folyamán kéthetente találkozunk a Ferencvárosi Művelődési Házban, ahol minden alkalommal megbeszéljük az előttünk álló feladatokat és feldolgozunk egy-egy népi vagy modern fűzésmintát.
Célunk, hogy a régi és újfajta technikákat megismerjük és alkalmazni tudjuk. Ezért külső előadókat is meghívunk néhány foglalkozásunkra, hogy saját tervezésű mintáját megtaníthassa nekünk.
Tagjaink munkáiból összeállítottunk egy kézikönyvet, amelyben egyedi tervezésű karkötők fűzésminta gyűjteménye lett csokorba kötve.
Áprilisban a FMK -ban kiállítást rendeztünk Gyöngymániám titkai címmel közel harminc tagunk száz alkotásából, melyet két héten keresztül csodálhattak meg az odalátogatók.
Májusban kirándulást szerveztünk Szombathelyre a Savaria Múzeumba, ahol a középkori pártákról hallgattunk meg egy előadást az ásatásokról, feltárásokról, valamint bepillanthattunk a régészeti munkálatokba is az alagsori műhelyekben. Ezután átutaztunk Jákra, ahol a templom plébániaépületében berendezett kiállításon megtekintettük a Jákon feltárt, restaurált pártákat.
Augusztusban a Mesterségek Ünnepén vettünk részt néhány tagunk alkotásaival, gyöngyfűzés bemutatóval.
Nyár folyamán tagjaink az ország különböző területein megrendezett alkotó táborokban vettek részt.
Szeptemberben megosztottuk egymással tapasztalatainkat.
Októberben részt vettünk a Hagyományok Háza által szervezett programokon (Sárköz-kiállítás, Kárpát-medencei fejviseletek).
Novemberben közös kirándulást szerveztünk Szekszárdra, a Berekai Éva-kiállításra és részt vettünk a kiállítás megnyitójával egybekötött Gyöngy-konferencián.
Decemberben egy mókás Mikulás – partival zártuk az évet, és újult erővel várjuk a 2018- as év eseményeit.

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET