M-ART eseményei

M-ART eseményei

  • Húsvéti program  a Rác utcában

Idén is megtartottuk a már hagyománnyá vált nagypénteki tojásfestést. Az érdeklődők többféle tojásfestési technika mellett tavaszi hangulatú asztaldíszeket is készíthettek.

  • Programok  a Várkert Bazárban

Március 15-én és Húsvétkor ismét változatos foglalkozásokkal vártuk a Várkert Bazárba érkező látogatókat. A rossz idő ellenére mindkét alkalommal szép számú látogató ismerkedhetett meg a MintaKINCStár játékgyűjteménnyel illetve készíthetett apróbb ünnepváró tárgyakat, ajándékokat.

Nagyon örültünk, hogy sok visszatérő látogatóval találkoztunk, szeretettel várunk mindenkit a Várkert Bazár pünkösdi programján is.

  • MintaKINCStár Maraton a Népi Iparművészeti Múzeumban

Húsvét utáni első munkanapon 18 lelkes érdeklődő vett részt a harmadik MintaKINCStár napon. Mindannyian, akik tavaszi szünet utolsó napját továbbképzésre fordította a sok–sok ötlettel, mintával, mintadarabbal gazdagodva tértek haza.

  • Megyenap Székesfehérváron

Idén április 6-án tartották Székesfehérváron a Megyenapot. A Megyenap minden évben olyan településen kerül megrendezésre, ahol példaértékű fejlesztések zajlanak, és olyan értékek találhatóak, melyekre megyei, országos és nemzetközi szinten is büszkék lehetünk.

A MintaKINCStár foglalkoztató füzetek és program bekerült a Fejér Megyei Értéktárba. Lehetőségünk nyílt bemutatkozni a Megyenapon, ahol négy fehérvári általános iskola tizenkét osztálya, közel 400 gyerek ismerkedhetett meg mintáinkkal, és táblás játékainkkal.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a gyerekek önfeledten alkottak, játszottak velünk.

  • MintaKINCStár nap az Alkotóházak Hétvégéjén Törökszentmiklóson

Második alkalommal tartottunk az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület vendégeként szakmai napot a törökszentmiklósi óvónőknek és pedagógusoknak. Programunkon több mint 35 fő vett részt.

  • Tavaszi szakmai napok Székesfehérváron

A NESZ és a MART szervezésében 2018. május 19-én tarjuk a  Kézműves Szakkörök Szakmai Konferenciáját Székesfehérváron.

 Jelentkezés és bővebb információ Komendó Gabriellától a magyarart@gmail.com e-mail címen kérhető.

A program az EFOP-1.12.1-17-2017-00022

„Hálózatépítés az élő néphagyományért – közösségfejlesztés és tudásbővítés megvalósítása a civil társadalom bevonásával a határon átnyúló kulturális kapcsolatok erősítésén keresztül”

Június elején tartjuk a Betyárok és egyéb erdőnjárók címmel a fafaragás témakörével foglalkozó szakmai napunkat.

Jelentkezés és bővebb információ Gonda Emmától az emmagonda@gmail.com e-mail címen kérhető.

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET