Kisalföldi Népművészek Egyesületének eseményei

Kisalföldi Népművészek Egyesületének eseményei

  • Adventi kiállítás és játszóház a Rómer Múzeumban

Győr, Eszterházy-palota

Az advent a várakozás, lecsendesülés időszaka, melyhez a Kisalföldi Népművészek Egyesületének tagjai is hozzájárultak. A kiállítás keretein belül Szabó Karola szalmafonó, Káldi Károly fazekas, Kiss Ágota gyöngyfűző, Tóth Ildikó és Gerencsér Zsolt kékfestők és Paray Júlia Gyöngyi babakészítő alkotásait láthatták az érdeklődők. A kiállítás alkalmával a közönség megtekinthette a múzeum eredeti mézeskalács ütőfáit is. Továbbá a gyermekek egész nap kézműves foglalkozásokkal kis apró karácsonyi ajándékokat készíthettek kézműveseink támogatásával.

  • Győrszemere

Kisalföldi Népművészek Egyesületének kiállítása került megrendezésre Győrszemerén. A kiállítás a Rábaközi művészek alkotásait mutatta meg az érdeklődőknek. A színvonalas megnyitón sokan vettek részt és csodálhatták meg Rábaköz művészetét a fafaragástól a hímzésen át egészen a fazekas alkotásokig.

  • Adventi jótékonysági faház

A Kisalföldi Népművészek Egyesülete lehetőséget kapott a Győri Adventi forgatagban a jótékonysági faházban való bemutatkozásra. Az adventi időszakban így egyesületünk is részese lehetett a belváros Karácsony előtti készülődésének, ezzel hozzájárult a város turizmusához.

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET