• Egyesületi élet

– Áprilisra is maradt még feladat a tiszavárkonyi Alkotóház bútorzata és fontos kisegítő eszközei beszerzéséből, és beépítéséből, amit pályázati támogatásból oldunk meg.

-Április 20-án, május 11-én és május 18-án takarítási, rendrakási, udvarszépítési munkára hívta és hívja az egyesület tagjait a tiszavárkonyi Népművészeti Alkotótelepre az elnökség. Közeleg a felújított Alkotóház átadása és programmal való megtöltése, előtte azonban szükséges a tavaszi nagytakarítás elvégzése.

-Szívesen vesszük mások segítő közreműködését is, és aki szívesen részt venne az önkéntes munkában, az jelezze Molnár Jánosnénak, az egyesület elnökének (06 30 398 0208, e-mail: guzsaly1@gamail.com )

-Április 26-án tarja az egyesület az éves beszámoló közgyűlését, melynek helyszíne a székhely, azaz a tiszavárkonyi Népművészeti Alkotótelep.

  • Csoportos tudásátadás

A Csoóri Sándor Alap támogatásával áprilisban továbbra is működnek a népi kézműves szakköreink, kivéve a tiszatenyői gyermekszakkört, ami befejezte a tervezett szakköri feladatok megvalósítását.

  • Szaktábor előzetes

SZÖVŐTÁBOR – ÚT A NÉPMŰVÉSZETTŐL A DIZAJN FELÉ 2024. JÚLIUS 29 – AUGUSZTUS 2. között a JNSZ Megyei Népművészeti Egyesület szervezésében Törökszentmiklóson, a Klein-Lábassy Kultúrkúriában (Kossuth Lajos u. 95.)

A foglalkozásokat vezeti: Landgráf Katalin és Lőrincz Etel – Textilművészek

Táborvezető: Molnárné Kóródi Borbála – szövő népi iparművész

A tábor ideje alatt a résztvevők megismerkednek a gyapjúszőttesek hagyományaival, az újra tervezés módjával a mai kor elvárásainak megfelelően.

Részvételi díj: szállással, étkezéssel 42 000 Ft

Jelentkezési határidő: június 30.

Elérhetőség: email: guzsaly1@gmail.com; tel:30/398-0208

  • A felújított tiszavárkonyi Alkotóház átadó ünnepsége és lakossági belakása

Átadó ünnepség: 2024.május 31. 14 óra

Lakossági programok: 2024. június 1. 10 órától

  • Egyesületi tagok kiállítása

Kerékgyártó Emese népi bútorfestő kiállítása nyílik május 2.-án 14 órakor Jászfényszaruban, a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtárban. A kiállítást a Bedekovich Lőrincz Népfőiskolai Társaság szervezi.  

  • Tiszavárkonyi ALKOTÓHÁZ felújítása

A tiszavárkonyi Alkotóházunk felújítása befejeződött.

F E L H Í V Á S!

A felújítást követi az épület berendezése, amihez szívesen vesszük és kérjük a tagszervezetek segítségét, nem pénzbeli felajánlásait. Annak idején többen jelezték, hogy ebben tudnak majd segíteni.

Szívesen fogadjuk a Tagszervezetek felajánlásait, amit előre is köszönünk!

Egyeztetni Molnár Jánosnéval, az egyesület elnökével javasoljuk. Tel: +36 30 398 02 08,

e-mail: guzsaly1@gmail.com