• Csoportos tudásátadás

A Csoóri Sándor Alap támogatásával tovább működtetjük a gyermekeknek szervezett népi kézműves szakköröket Szolnokon az állami gondozottak körében és a Tiszatenyői Szent István Általános Iskolában, valamint a jánoshidai Népi Díszítőművészeti Szakkör működését is e támogatásból biztosítjuk.

2024. január második felében a Kunmadarasi Általános Iskolában fazekas szakkör folytatja a 2023 tavaszán megszakított foglalkozásokat Szűcs Andrea szakkörvezetővel.

Szintén január hónapban Karcagon az MMI által támogatott ASzakkör keretében mézeskalácsos csoport indul Andrásiné Peszeki Ágnes vezetésével, valamint Tiszafüreden szintén az MMI által támogatott tojásíró szakkör kezdi meg működését Nagyné Török Zsóka műhelyében.

  • Miklósi Szövőkör

A törökszentmiklósi Klein-Lábassy Kultúrkúriában hétfőnként 2024-ben is folytatódnak a felnőtteknek szervezett Miklósi Szövőkör foglalkozási, melyet az egyesület elnöke, Molnár Jánosné szövő népi iparművész vezet. Jelenleg a békéscsabai textiles pályázatra készülnek a munkáik.

  • Tudásunkkal kézen fogva program (ASzakkör)

Megyénkben 35 településen 48 szakkör szervezése folyik, ami 9 féle népi kézműves ágat képvisel. E szakkörök mentorálását egyesületünk végzi. 2024-ben is ütemezetten folytatódik a mentorálás.

  • Egyesületi élet

Az egyesület elnöksége 2024. február elsején tartja soros ülését, melyen a tiszavárkonyi felújított Alkotóház átadásának előkészítése lesz a fő téma.

Januárban elkezdődött pályázati támogatásból az Alkotóház bútorzata és fontos kisegítő eszközei beszerzése, és beépítése.

  • Tiszavárkonyi ALKOTÓHÁZ felújítása

A tiszavárkonyi Alkotóházunk felújítása befejeződött, már csak apróbb munkálatok vannak hátra, például az emeleti részre vezető falépcső összeszerelése, a galéria korlátjának elkészítése. A befejező munkálatokat a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszter részére benyújtott egyedi pályázaton elnyert 20 millió forinttámogatásból, valamint az egyesületi tagok önkéntes munkájával valósítottuk meg.

 

A felújítást követi az épület berendezése, amihez szívesen vesszük és kérjük a tagszervezetek segítségét, nem pénzbeli felajánlásait.

Annak idején többen jelezték, hogy ebben tudnak majd segíteni.

Szívesen fogadjuk a Tagszervezetek felajánlásait, amit előre is köszönünk!