• A hónap során befejeződik a „Kézműves mesterek nyomdokain V.” c. projekt megvalósítása a kisközösségek, a gyermek és felnőtt népi kézműves szakkörök foglalkozásain, éspedig Kunhegyesen, Kunmadarason, Tiszatenyőn az általános iskolában, Nagykörűben a művelődési házban, Szolnokon pedig az állami gondozottaknál, valamint Törökszentmiklóson a Miklósi Szövőkör, melynek helyszíne a Kézműves Ház. A projekt a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósul meg.
  • Az egyesület is bekapcsolódott a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák X. Országos Hete programsorozatba. Április 1-jén Tiszavárkonyban, a felújítás alatt álló Alkotóház elkészült földszinti foglalkoztatójában tartottunk népi kézműves foglalkozást. Tiszafüreden a Szűcs család fogadta az érdeklődőket.
  • Továbbra is egyik legfontosabb feladatunk a tiszavárkonyi Alkotóház felújításának folytatása és terveink szerinti befejezése. Befejeződött a Csoóri Sándor Alaptól elnyert bruttó 4,5 millió forintos támogatás felhasználásával az Alkotóház földszintjének felújítása. A társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszter részére benyújtott egyedi pályázaton – országgyűlési képviselői közreműködéssel – 20 millió forint támogatásan részesültünk az „Alkotóház felújításának befejezése” – a szervezet tevékenységének és céljai megvalósításának támogatása címmel. Ebből a támogatásból alakíttatjuk ki az emeleti részen a foglalkoztatókat. az irodát és a tanári szobát, valamint megvalósul az épület külső homlokzatának rendbetétele is.
  • A felújítást követi az épület berendezése, amihez szívesen vesszük és kérjük a tagszervezetek segítségét, nem pénzbeli felajánlásait. Annak idején többen jelezték, hogy ebben tudnak majd segíteni. Hamarosan erre sor kerülhet! Szívesen fogadjuk a Tagszervezetek felajánlásait.