• 2023-ban is folytatódik a „Kézműves mesterek nyomdokain V.” c. projekt megvalósítása a kisközösségek, a gyermek és felnőtt népi kézműves szakkörök foglalkozásain, éspedig Kunhegyesen, Kunmadarason, Tiszatenyőn az általános iskolában, Nagykörűben a művelődési házban, Szolnokon pedig az állami gondozottaknál.

Pályázati támogatással működik tovább Törökszentmiklóson a Miklósi Szövőkör, melynek helyszíne a Kézműves Ház. A projekt a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósul meg.

  • 2023. évben továbbra is egyik legfontosabb feladatunk a tiszavárkonyi Alkotóház felújításának folytatása és terveink szerinti befejezése.

Jelenleg is zajlik a Csoóri Sándor Alaptól elnyert bruttó 4,5 millió forintos támogatás felhasználásával az Alkotóház vizesblokkjának felújítása.

A társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszter részére benyújtott egyedi pályázaton – országgyűlési képviselői közreműködéssel – 20 millió forint támogatásan részesültünk az „Alkotóház felújításának befejezése” – a szervezet tevékenységének és céljai megvalósításának támogatása címmel.

  • A felújítást követi az épület berendezése, amihez szívesen vesszük és kérjük a tagszervezetek segítségét, nem pénzbeli felajánlásait. Annak idején többen jelezték, hogy ebben tudnak majd segíteni. Hamarosan erre sor kerülhet!