• A „Kézműves mesterek nyomdokain V.” c. projekt megvalósítása a kisközösségek, a gyermek és felnőtt népi kézműves szakkörök foglalkozásain, éspedig Kunhegyesen, Kunmadarason, Tiszatenyőn az általános iskolában, Nagykörűben a művelődési házban, Szolnokon pedig az állami gondozottaknál.

Pályázati támogatással működik tovább Törökszentmiklóson a Miklósi Szövőkör, melynek helyszíne a Kézműves Ház. A projekt a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósul meg.

  • Ez évben is folytatódott a tiszavárkonyi Alkotóház felújítása, decemberben fejeződik be a pályázati év. A földszint felújítási munkálatainak jelentős részét sikerült megvalósítani, amit a Csoóri Sándor Alaptól /4.500.000/ és a Magyar Falu program – Falusi Civil Alaptól /5.909.581/ támogatásból valósíttatunk meg.
  • November 27-én a székhelyünkön Tiszavárkonyban vettünk részt a település által szervezett adventi programon, ahol kézműves foglalkozásokkal és kézműves termékekkel voltunk jelen.
  • December 9-én nyílt meg Andrásiné Peszeki Ágnes mézeskalácskészítő és Andrási Mihály fafaragó népi iparművész egyesületi tagok közös adventi kiállítása a törökszentmiklósi Ipoly Arnold Művelődési Központban. A kiállítást Molnár Jánosné, az egyesület elnöke nyitotta meg.

A 2017. januári rendkívüli közgyűlés döntése nyomán az egyesület folytatja az adománygyűjtést a tiszavárkonyi alkotóház újraépítéséért.  

Kérjük, hogy Ti is segítsétek, karolják fel ezt a kezdeményezést! 

Az adománygyűjtéshez elkülönített bankszámlát nyitottunk, ami:

A jogosult: JNSZ Megyei Népművészeti Egyesület

TISZAVÁRKONY ALKOTÓHÁZ ÚJJÁÉPÍTÉSE

Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt: 11745004-21413926

Jelentősen nőttek az építőipari árak, most pénzbeli segítségre van szükségünk!

Kérem, segítsetek, hogy építhessünk!