• A „Kézműves mesterek nyomdokain V.” c. projekttel eredményesen pályáztunk, amit a Csoóri Sándor Alaptól elnyert 3 500 000 forint támogatásával valósítunk meg. Az egyesületünknél is az ősz a kisközösségek, a gyermek és felnőtt népi kézműves szakkörök újra indításának az időszaka. A szakköröket mi is ebben a hónapban indítottuk újra. Négy gyermek szakkörünk évek óta egy helyen, ugyanabban az iskolában, művelődési házban működik, azaz Kunhegyesen, Kunmadarason az általános iskolában, Nagykörűben a művelődési házban, Szolnokon pedig az állami gondozottaknál. Az 5. szakkört új helyen, a Tiszatenyői Általános Iskolában indítottuk november 4-én. Pályázati támogatással működik tovább Törökszentmiklóson a Miklósi Szövőkör, melynek helyszíne a Kézműves Ház.
  • Ez évben is folytatódik a tiszavárkonyi Alkotóház felújítása. Most a földszint felújítási munkálatai folynak, amit a Csoóri Sándor Alaptól és a Magyar Falu program – Falusi Civil Alaptól kapott támogatásból valósíttatunk meg. A földszint felújításának befejezéséhez a Csoóri Sándor Alaphoz ez évben is eredményesen pályáztunk, és 4 500 000 forint támogatást nyertünk.
  • Egyesületünk tagjai is a többi tagszervezettel együtt ünnepelt a NESZ 40. évfordulójára rendezett ünnepségen, Budapesten, a Vajdahunyad Várban. Másnap ott voltak továbbá a mi küldöttjeink is a NESZ tisztújító közgyűlésén. Köszönjük a leköszönt elnökség munkáját és velünk közös, sikeres tevékenységet kívánunk a megválasztott új vezetésnek!
  • November végétől indulnak a különböző adventi programok, foglalkozások, melyeknek mi is részesei leszünk egyesületi keretek között és saját településükön az egyesület tagjai által. November 27-én a székhelyünkön, Tiszavárkonyban veszünk részt a település által szervezett adventi programon, ahol kézműves foglalkozásokkal és kézműves termékekkel leszünk jelen.
  • A 2017. januári rendkívüli közgyűlés döntése nyomán az egyesület folytatja az adománygyűjtést a tiszavárkonyi alkotóház újraépítéséért. Kérjük, hogy Ti is segítsétek, karolják fel ezt a kezdeményezést!

Az adománygyűjtéshez elkülönített bankszámlát nyitottunk, ami:

A jogosult: JNSZ Megyei Népművészeti Egyesület

TISZAVÁRKONY ALKOTÓHÁZ ÚJJÁÉPÍTÉSE

Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt: 11745004-21413926

Jelentősen nőttek az építőipari árak, most pénzbeli segítségre van szükségünk!

Kérem, segítsetek, hogy építhessünk!