Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület 2022. OKTÓBERI hírei

  • Ez évben is folytatódik a tiszavárkonyi Alkotóház felújítása. Most a földszint felújítási munkálatai folynak: mennyezetszigetelés, falfestés, hajópadló lerakása, kemence rendbetétele, stb.
  • Szeptember 31 – október 1-én az egyesület tagsága a tiszavárkonyi Népművészeti Alkotótelepen munkálkodott. Az önkéntes munka keretében a fő cél a rendrakás volt. Bár még javában tart a főépület felújítása, a telep többi épülete belső tereinek őszi takarítása, az eszközök és szakmai anyagok számbavétele is megtörtént. Emellett az 5 700 nm-es udvar rendezése, veszélyessé vált fák eltávolítása vált fontossá.
  • Egyesületünk képviselője is jelen volt a XIII. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Konferencián október 5-én, ahol a civil szervezetek tevékenységét meghatározó tájékoztatást kaptunk.
  • Október hónap a mi egyesületünknél is a kisközösségek, a gyermek és felnőtt népi kézműves szakkörök újra indításának az időszaka. A szakkörök november hónapban folytatják munkájukat, amit a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósítunk meg.

 

A 2017. januári rendkívüli közgyűlés döntése nyomán az egyesület folytatja az adománygyűjtést a tiszavárkonyi alkotóház újraépítéséért.  

Kérjük, hogy Ti is segítsétek, karoljátok fel ezt a kezdeményezést!

Az adománygyűjtéshez elkülönített bankszámlát nyitottunk, ami:

A jogosult: JNSZ Megyei Népművészeti Egyesület

TISZAVÁRKONY ALKOTÓHÁZ ÚJJÁÉPÍTÉSE

Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt: 11745004-21413926

Jelentősen nőttek az építőipari árak, most pénzbeli segítségre van szükségünk!

Kérem, segítsetek, hogy építhessünk!