• Január és február hónapban is „teljes kapacitással” működnek a szakköreink, melyeket a Csoóri Sándor Alap támogat. Felnőttek szakkörei:

-A Szövő Szakkör tagjai egyre nagyobb biztonsággal ülnek a szövőkeretek elé. Egyre bonyolultabb minták alakulnak a kezeik alatt. A szakkörrel neveztünk a békéscsabai textiles konferenciára és kiállításra. Reménykedve várjuk a pozitív eredményt.

-A Tiszavárkonyban 2016 óta működő Komplex Kézműves Szakkör foglalkozásai is folytatódnak. E felnőtteknek szervezett szakkör sajátossága, hogy igyekszünk minél többféle kézművességet és technikát megismertetni a tagokkal.

  • A gyermekek részére öt szakkört működtet az egyesületünk, amiket szintén a Csoóri Sándor Alap támogatásából tartunk fenn:

-A Kunmadarasi Általános Iskolában fazekas,

-Kunhegyesi Általános Iskolában – rajzóra keretében – szalmafonó,

-Szolnokon az állami gondozottak körében korábban indított szakkörünk a pandémia után újraéledt.

-A Tiszapüspöki Általános Iskolában – amit az Országos Roma Önkormányzat működtet – szeptember végén indítottuk el az új szakkörünket, ahol szalma- és csuhéfonást tanulnak a tanulók,

-A Nagykörűi Művelődési Házban október elejétől működik a szakkörünk. Itt gyöngyfűzést tanulnak a kislányok.

  • Február 8-án Elnökségi ülést tartottunk.
  • Pályázatot nyújtottunk be a Magyar Falu Program – Falusi Civil Alaphoz a tiszavárkonyi Alkotóház felújítási munkálatai folytatására; a földszint felújítása IV. ütemére.
  • Az egyesület volt elnöke, Kenyeres Sándorné meghívásra részt vett Budapesten az I. Országos Civil Konferencián, ahol az egyesületet képviselte.

 

A 2017. januári rendkívüli közgyűlés döntése nyomán az egyesület folytatja az adománygyűjtést a tiszavárkonyi alkotóház újraépítésért.  

Kérjük, hogy Ti is segítsétek, karolják fel ezt a kezdeményezést!

Az adománygyűjtéshez elkülönített bankszámlát nyitottunk, ami:

A jogosult: JNSZ Megyei Népművészeti Egyesület

TISZAVÁRKONY ALKOTÓHÁZ ÚJJÁÉPÍTÉSE

Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt: 11745004-21413926

Jelentősen nőttek az építőipari árak, most pénzbeli segítségre van szükségünk!

Kérem, segítsetek, hogy építhessünk!