• A nyár folyamán folytatódik a tiszavárkonyi Népművészeti Alkotótelep Alkotóházának felújítása. A CSSP-2020 pályázati támogatásból a régi épületgépészt régi szerelvényeinek (villany, gáz, fűtés, víz) lebontása, a régi nyílászárók eltávolítása, valamint a falak letisztítása történt meg. Ezt követte a villanyáram és a vízvezetékek alapjainak kiépítése és a falfelületek vakolása a földszinten. Sajnos több munkálat az elnyert összeg nem tett lehetővé. Most a szolnoki Borovi Faipari Részvénytársaság készíti és építi be az épületbe az ajtókat és ablakokat, ami a részvénytársaság adománya lesz. Hatalmas – többmilliós – segítség ez az adomány, különösen a mai építőipari árak mellett. A felújítás folytatását a Csoóri Sándor Alap 2021 évben 4.500 000.- forint támogatása teszi lehetővé.
  • Augusztus 2-6 között volt az egyesület bentlakásos szövő tábora, aminek szakmai vezetője Landgráf Katalin textilművész, az MMA tagja, táborvezetője és gyakorlatvezetője pedig Molnár Jánosné szövő népi iparművész volt. Vendégelőadó Lőrincz Etel volt, aki előadásai után végig a táborlakókkal maradt, és segítette a munkát. A táborban a szőttesek tervezése volt a téma, az elméleti előadásokat gyakorlati tervezés követte. A jó hangulatú, igen magas színvonalú táborban 20 szövő vett részt. A tábort Törökszentmiklóson a Kézműves Örökség Egyesület által működtetett Kézműves Házban bonyolítottuk le. A tábort az NKA Népművészeti kollégiuma támogatta.
  • Augusztus 9-13 között Szolnokon kézműves foglalkozásokat tartottunk az érdeklődő gyermekek részére.
  • Az egyesület Népművészet Mestere címmel rendelkező tagjai meghívást kaptak a Tiszavárkonyban rendezett Hungarikum Napra, ami 2021. augusztus 14-én volt.
  • Kilenc fővel vett részt az egyesület Szolnok város Szent István Nap rendezvényén. Négyen árusítottak, 5 fő egész nap népi kézműves foglalkozást tartott az árnyat adó fák alatt a Tisza-parkban.
  • A mi egyesületünk tagjai is részt vettek a 35. Mesterségek Ünnepén. Helyszínünk a Bécsi kapu tér volt. Hirtelen megbetegedés, műtét miatti lemondás miatt a tervezett 2 műhely helyett 3 látványműhelyünk volt. Először mutattuk be Budapesten a szellemi kulturális örökség részévé vált kunhímzést egy kun szobarész kialakítása mellett. A Mesterségek Ünnepe számunkra eredményes volt, a résztvevő tagok mindvégig jó hangulatban élték át a kellemes környezetben a 3 napot. Az árusító tagok is elégedettek a bevétellel.
  • A következő feladatunk a CSSP-2020 pályázati támogatással a gyermek és felnőtt szakkörök – nyári szünet utáni – újraindítása. 5 szakkört gyermekeknek, 2 szakkört felnőttek részvételével működtetünk.
  • Szeptember 13-17. között valósítjuk meg a III: Értékmentő Tábor Tiszavárkonyban c. programunkat, ahová elsősorban tiszavárkonyi lakosokat és egyesületi tagokat várunk, de szívesen fogadunk minden segítőkész jelentkezőt. A táborban a felújítás alatt álló Alkotóház függönyeit készítjük el (kun- és jászsági szűcshímzéssel), és az alkotótelepen kerítést építünk és karbantartási munkálatokat végzünk.

A 2017. januári rendkívüli közgyűlés döntése nyomán az egyesület folytatja az adománygyűjtést a tiszavárkonyi alkotóház újraépítésért.   

Kérjük, hogy Ti is segítsétek, karolják fel ezt a kezdeményezést! 

Az adománygyűjtéshez elkülönített bankszámlát nyitottunk, ami:

A jogosult: JNSZ Megyei Népművészeti Egyesület

TISZAVÁRKONY ALKOTÓHÁZ ÚJJÁÉPÍTÉSE

Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt: 11745004-21413926

Jelentősen nőttek az építőipari árak, most pénzbeli segítségre van szükségünk!

Kérem, segítsetek, hogy építhessünk!