• Bár a COVID járvány miatt megváltozott körülmények között, de október közepéig folytatódtak a márciusban félbeszakított szakköreink foglalkozásai a kunmadarasi, a veszenyi, a tiszavárkonyi iskolákban. Ezeket a szakköröket 2021-ben folytatjuk a járvány lecsengését követően.
  • A törökszentmiklósi Szövő Szakkör, amelyben felnőttek vesznek részt töretlenül folytatja munkáját októberben is.
  • Új szakkört indítottunk október 15-én Kunhegyesen gyermekek részére. A szakkör működésére egyedi megoldás született. A Dózsa Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola két negyedik osztálya vesz részt a szakköri programban, heti váltással. A szakkör a tanmenet része, azaz rajzóra keretében vannak a szakköri foglalkozások. A foglalkozások helyszíne nem az iskola, hanem az Ilosvai Művelődési Központ. Reméljük, hogy ez a hármas konstrukció és a tanórai keretek közé vitt szakköri munka eredményes lesz, és máshol is meg tudjuk valósítani a megyében. A szakkörben a szalmával és a szalmafonás alapjaival ismerkednek a tanulók.
  • Újra folytatja tevékenységét a 2016-ban felnőttek részére indított Komplex Kézműves Szakkör Tiszavárkonyban. A foglalkozásokat kéthetente tartjuk a település Közösségi színterében.
  • Október 9-én befejeződött a „II. Értékmentő Tábor Tiszavárkonyban” programunk, melynek keretében a lábas pajtát (nyári foglalkoztató) újítottuk fel MMA támogatással. A programban 28 fő vett részt, az egyesületi tagok m unkáját külső szakemberek segítették.
  • Október 16-án az egyesületünkből is többen jelen voltak az ONK „Élő népművészet” pályázat és kiállítás regionális megnyitóján, Berettyóújfaluban.
  • Október 24-én indul a „Pláza program”, aminek keretében kéthetente népi kézműves foglalkozásokat tartunk a bevásárlóközpont aulájában.

A 2017. januári rendkívüli közgyűlés döntése nyomán az egyesület folytatja az adománygyűjtést a tiszavárkonyi alkotóház újraépítésért.  A felújítás első üteme befejeződött, azaz újra ép tető van az alkotóházon. Most a második ütem megvalósításához várjuk az adományokat.

Kérjük, hogy Ti is segítsétek, karolják fel ezt a kezdeményezést!

Az adománygyűjtéshez elkülönített bankszámlát nyitottunk, ami:

A jogosult: JNSZ Megyei Népművészeti Egyesület

TISZAVÁRKONY ALKOTÓHÁZ ÚJJÁÉPÍTÉSE

Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt: 11745004-21413926

Jelentősen nőttek az építőipari árak, most pénzbeli segítségre van szükségünk!

Kérem, segítsetek, hogy építhessünk!