Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

• Augusztus 20-i nemzeti ünnep ez évben elismeréseket is hozott két egyesületi tagunknak:
– Az ünnep alkalmából Rétvéri Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára adta át Madaras János késes mesternek, egyesületünk tagjának a magyar népművészet hagyományainak ápolása, továbbvitele területén végzett tevékenysége elismeréseként a Magyar Ezüst Érdemkereszt állami kitüntetést.
– Tóth Béláné Szabó Terézia Kaposvári Gyula díjas csipke- és viseletkészítő, egyesületünk tagja, a Magyar Csipkekészítők Egyesülete felterjesztése nyomán Szolnok város kézműves kincsének – a szolnoki csipkének – népszerűsítéséért a Népművészeti Egyesületek Szövetsége díját, a Király Zsiga díjat vehette át a Mesterségek Ünnepén.
Ezúton is gratulálunk a kitüntetetteknek, és további népi kézműves tevékenységükhöz sok sikert, jó egészséget kívánunk!

• A 32. Mesterségek Ünnepén egyesületünk is részt vett, véleményünk szerint színvonalasan képviseltünk megyénk élő népművészetét.

• Ez évben is ott voltunk Szolnokon szeptember 1-jén, a Város Napján megrendezett Civil Kavalkádon.

• Ha szeptember, akkor a népi kézműves szakkörök indításának időszaka érkezik el. Ez évben a Csoóri Sándor Alaphoz benyújtott sikeres pályázat lehetőséget adott arra, hogy ne csupán a szokásos felnőtteknek szervezett tiszavárkonyi szakkör őszi indítását készítsük elő, hanem e mellett 4 iskolában indítunk kézműves szakköröket – az iskolákkal együttműködve – alsó tagozatos tanulók bevonásával.

• Ott leszünk szeptember 29-én Kunhegyesen a Kunok IV. Világtalálkozójának zárónapján tervezett ünnepségen és Mihály napi Sokadalmon.

A 2017. januári rendkívüli közgyűlés döntése nyomán az egyesület folytatja az adománygyűjtést a tiszavárkonyi alkotóház újraépítésért.

Kérjük, hogy Ti is segítsék, karolják fel ezt a kezdeményezést!

Az adománygyűjtéshez elkülönített bankszámlát nyitottunk, ami:
A jogosult: JNSZ Megyei Népművészeti Egyesület
TISZAVÁRKONY ALKOTÓHÁZ ÚJJÁÉPÍTÉSE
Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt: 11745004-21413926

Kérem, segítsetek, hogy építhessünk!

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET