Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Pályázat útján újra lehetőséget kaptunk arra, hogy július 1-től a hosszú távú közfoglalkoztatás keretében 2 főt alkalmazzunk 8 hónapon át.
  • A szervezők meghívására július 11 – 15 között négy magyar kézműves mester részt vett a 15. NEMZETKÖZI NÉPMŰVÉSZETI VÁSÁRON SANTA FE-ben. Az Egyesületünkből Amerikába SZŰCS IMRE fazekas népi iparművész, a Népművészet Mestere mutatkozott be, sikerrel.
  • A Magyar Kézművességért Alapítvány által meghirdetett Magyar Kézművesség – 2018 valamint Mátyás király és kora – kézműves szemmel pályázaton és azt követő kiállításon egyesületünkből az alábbiak vettel részt sikerrel:
  1. Czupp Pál Príma-díjas fafaragó népi iparművész (Kunhegyes),
  2. Tóth (Elek) Tímea Jolán Magyar Kézműves Remek-díjas szövő (Mezőtúr)
  3. Népi Díszítőművészeti Szakkör tagjai: Gara Istvánné, Szabó Pál Antalné, Szacskó Józsefné, Veres Józsefné hímzők, Veres Józsefné vezetésével.
  • „Népművészet újratöltve – Régitől az újig” szakmai napot szervezett a MARK Egyesület Abádszalókon a Csipkeverők és Alkotók Házában. A program keretében fazekas bemutatót tartott Hornyákné Sila Katalin fazekas népi iparművész, a Népművészet Ifjú Mestere, Kenyeres Sándorné elnök pedig előadást tartott a népművészet megyei helyzetéről és szerepéről.

A 2017. januári rendkívüli közgyűlés döntése nyomán az egyesület folytatja az adománygyűjtést a tiszavárkonyi alkotóház újraépítésért.  

Kérjük, hogy Ti is segítsék, karolják fel ezt a kezdeményezést!

Az adománygyűjtéshez elkülönített bankszámlát nyitottunk, ami:

A jogosult: JNSZ Megyei Népművészeti Egyesület

TISZAVÁRKONY ALKOTÓHÁZ ÚJJÁÉPÍTÉSE

Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt: 11745004-21413926

Kérem, segítsetek, hogy építhessünk!

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET