Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • A „Kulturális közfoglalkoztatottak népi kézműves képzése” tartalmi feladatait Jász-Nagykun-Szolnok megyében az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesülettel karöltve közösen látjuk el. A képzés november 6-án indult, amit november 30-án fejezünk be. A következő turnusokban folyik a képzés:
  1. november 6-10-ig Szolnok VOKE Csomóponti Művelődési Ház
  2. november 13-16-ig Kisújszállás Vigadó
  3. november 20-23-ig Tiszaföldvár Városi Művelődési Ház
  4. november 27-30-og Szolnok

A képzés során a résztvevők a népi ékszerkészítés, a textil (szövés-fonás), a fazekasság (agyagozás) és a gyertyamártás területén kapnak elméleti és gyakorlati képzést.

  • Az egyesület tagjai is részt vesznek – az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesülettel közösen – nemzeti szimbólumokat tartalmazó ajándéktárgyak készítésében. A tárgyak elkészítése a hónap egyik fontos feladata.
  • Befejeződött a „NÉPMŰVÉSZETI KINCSEK A JÁSZKUNSÁGBAN címmel kiállítás vándoroltatása” elnevezésű projektünk, amit a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósítottunk meg. A program keretében a megye 5 városában mutattuk be az egyesület 34 alkotójának 180 alkotását 15 szakágban, amit 1146 fő látott. A kiállítás megnyitóját sikerült mindenütt ünnepélyessé tenni és népi kézműves foglalkozás tartásával a gyermekeket is bevonni.

Továbbá a kiállításhoz kapcsolódóan értékesítési lehetőséget is biztosítottunk, ahol az egyesületi tagok által felajánlott tárgyak voltak megvásárolhatók. A befolyt összeg (95.200.-Ft) a tiszavárkonyi Alkotóház újjáépítésére nyitott adománygyűjtő bankszámlát fogja gyarapította.

  • Novemberben is folytatódnak a Komplex Kézműves Szakkör foglalkozásai Tiszavárkonyban.
  • Elnökségi ülést tartunk november 30-án.
  • A rendkívüli közgyűlés döntése nyomán az egyesület folytatja az adománygyűjtést a tiszavárkonyi alkotóház újraépítésért.

Kérjük, hogy Ti is segítsék, karolják fel ezt a kezdeményezést!

Az adománygyűjtéshez elkülönített bankszámlát nyitottunk, ami:

A jogosult: JNSZ Megyei Népművészeti Egyesület

TISZAVÁRKONY ALKOTÓHÁZ ÚJJÁÉPÍTÉSE

Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt: 11745004-21413926

Kérem, segítsetek, hogy építhessünk!

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET