Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

• „NÉPMŰVÉSZETI KINCSEK A JÁSZKUNSÁGBAN” címmel kiállítás-sorozatot indítottunk, melynek keretében a megye 5 városában mutatjuk be az egyesületi tagok alkotásait.
A kiállítás október 5-től Törökszentmiklóson az Ipolyi Arnold Kulturális Központban látható.
A kiállítás-sorozat utolsó állomása Kunhegyes városa lesz, ahol október 18-tól, az Ilosvai Varga István Városi Művelődési Központban mutatjuk be az egyesületi tagok alkotásaiból összeállított kiállítást.
• A kiállítás ideje alatt mind Törökszentmiklóson, mind Kunhegyesen népi kézműves foglalkozást tartunk általános iskolás gyermekeknek.
• Továbbá a kiállítás-sorozathoz kapcsolódóan értékesítési lehetőséget is biztosítunk, ahol a kiállító alkotók felajánlott tárgyai megvásárolhatók, és a befolyt összeg a tiszavárkonyi Alkotóház újjáépítésére nyitott adománygyűjtő bankszámlát fogja gyarapítani.
• Október hónaptól folytatódnak a Komplex Kézműves Szakkör foglalkozásai Tiszavárkonyban.
• Az egyesület is részt vesz – az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesülettel közösen – a Kulturális közfoglalkoztatottak népi kézműves képzésében, melynek tartalmi előkészítése az e hónap feladata.
• Ugyancsak bekapcsolódunk a nemzeti szimbólumokat tartalmazó ajándéktárgyak készítésébe. Októberben a prototípusok elkészítése a feladat.
A rendkívüli közgyűlés döntése nyomán az egyesület folytatja az adománygyűjtést a tiszavárkonyi alkotóház újraépítésért.
Kérjük, hogy segítsék, karolják fel ezt a kezdeményezést!

Az adománygyűjtéshez elkülönített bankszámlát nyitottunk, ami:
A jogosult: JNSZ Megyei Népművészeti Egyesület
TISZAVÁRKONY ALKOTÓHÁZ ÚJJÁÉPÍTÉSE
Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt: 11745004-21413926

Kérem, segítsetek, hogy építhessünk!

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET