Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • A MÁBAN ÉLŐ TEGNAP és HOLNAP IV., avagy a viselet kiegészítők megújítási lehetőségei c. szakmai konferenciát sikerrel, telt házzal rendeztük meg május 12-én, Szolnokon a Civil Információs Centrumban.

Berzeviczy – Fehér Jánosné, Tajti Erzsébet, Decsi Kiss Mária, Révész Márta és Horváth Tiborné, a konferencia előadói arra adtak választ, hogy a jelen öltözködéskultúrájába hogyan alkalmazható, hogyan illeszthető be a hímzés, a csipke, a népi ékszer, a népi bőrműves termék. Továbbá példákat mutattak be arra vonatkozóan, hogy e viselet kiegészítők modernizálásának hol lehet a határa. A konferencia résztvevőinek visszajelzései szerint aktuális, hasznos, sok új ismeretet adó volt a szolnoki konferencia.

  • Felnőtt Komplex Kézműves Szakkör június 2-án tartotta évadzáró foglalkozását – az önkormányzat segítségnyújtása révén – a tiszavárkonyi Közösségi Színterében, amelyen a nemezelés alapjaival ismerkedett a szakköri tagság.
  • A „Reformáció történelmi és kulturális öröksége az élő népművészetben” című országos pályázat regionális kiállításának megnyitóján vettünk részt 2017. június 10-én Debrecenben, a Református Nagytemplomban. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesületnek a rendezésért és a gazdag, színvonalas egész napos programért!
  • A Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. egy grandiózus projektet, egy Nemzetközi Karmester és Karnagy-mesterkurzust és Koncertturnét indított útjára. A SZOLNOK MASTERCLASS névre hallgató akadémia egy magas színvonalú művészeti projekt, melyben a – világ minden tájáról érkezett – karmesterek és karnagyok akadémiai szintű képzésben részesülnek, majd a reformáció 500. évfordulója tiszteltére a megye református templomaiban adnak koncertet.

A projektet egy nagyszabású gálakoncert zárja június 17-én a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, mely egyben jótékonysági koncert is. A hangverseny bevételét a leégett tiszavárkonyi Alkotóház újjáépítésére ajánlja fel a Szolnoki Szimfonikus Zenekar. A hangverseny második részében aukció keretében árverésre kerül a Szolnoki Művésztelep három jeles művészének – Fazekas Magdolna, Nagy Katalin Matild és Verebes György – egy-egy alkotása is. Az árverésen befolyó összeget szintén az alkotóház rekonstrukciójára ajánlják fel a művészek.

  • A rendkívüli közgyűlés döntése nyomán az egyesület folytatja az adománygyűjtést a tiszavárkonyi alkotóház újraépítésért.

Kérjük, hogy Ti is segítsétek, karolják fel ezt a kezdeményezést!

Az adománygyűjtéshez elkülönített bankszámlát nyitottunk, ami:

A jogosult: JNSZ Megyei Népművészeti Egyesület

TISZAVÁRKONY ALKOTÓHÁZ ÚJJÁÉPÍTÉSE

Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt: 11745004-21413926

Kérem, segítsetek, hogy építhessünk!

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET