Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Vizsgára készülnek a 120 órás akkreditált Népi Játszóházi foglalkozásvezetői tanfolyam hallgatói

A Csoóri Sándor Alaptól kapott támogatás tette lehetővé, hogy meghirdethettük a 120 órás akkreditált Népi játszóházi foglalkozásvezetői képzést, amin 13 fő vesz részt, melynek helyszíne a Kézműves Örökség Egyesület Kézművesháza Törökszentmiklóson. Április 7-én befejeződött a szorgalmi időszak, a dolgozatok a bírálóknál vannak. A hallgatók készülnek a május 15.-ei vizsgára.

Gyermek népi kézműves szakkörök

Április hónapban is folytatódik a szakköri munka a 4 általános iskolai népi kézműves szakkörben, amelyek működését szintén a Csoóri Sándor Alap támogatása tett lehetővé. Mind a négy szakkör heti rendszerességgel működik egészen a tanév végéig.

Van egy állandóan agyagozással foglalkozó Fazekas Szakkörünk Kunmadarason az Általános Iskolában,

Népi Kézműves Szakkört működtetünk a Kunmadarasi református Általános Iskolában, ahol a szalmafonással ismerkednek a gyermekek.

Szintén Népi Kézműves Szakkört működtetünk a tiszavárkonyi Endre Király Általános Iskolában, ahol most a csuhéval ismerkedés a feldolgozandó téma, míg a Vezsenyi Tagiskola diákjai a szövés-fonás rejtelmeibe kóstolnak bele.

A tiszavárkonyi Kézműves Szakkör, amit felnőtteknek működtetünk április hónapban 5-én és 26-án tart foglalkozást.

A Népi Kézműves Házak és Műhelygalériák Nyitott Hétvégéjét az egyesület Törökszentmiklóson tartotta – közösen a Kézműves Örökség Egyesülettel – a Kézművesházban.

Képviseljük az egyesületet a Komatál kiállítás megnyitóján, Lakitelken, és a visszaadott tárgyakat átadjuk az alkotóknak.

Május 10-én (péntek) ismét konferenciát tartunk Szolnokon, melynek címe és témája: a jó tervezés titka. A konferenciára még elfogadunk jelentkezést. A felhívást és a jelentkezési lapot eljuttattuk a Tagszervezetek vezetőihez.

A 2017. januári rendkívüli közgyűlés döntése nyomán az egyesület folytatja az adománygyűjtést a tiszavárkonyi alkotóház újraépítésért.  

Kérjük, hogy Ti is segítsék, karolják fel ezt a kezdeményezést!

Az adománygyűjtéshez elkülönített bankszámlát nyitottunk, ami:

A jogosult: JNSZ Megyei Népművészeti Egyesület

TISZAVÁRKONY ALKOTÓHÁZ ÚJJÁÉPÍTÉSE

Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt: 11745004-21413926

Kérem, segítsetek, hogy építhessünk!

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET