Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

• Jótékonysági Gála volt a tiszavárkonyi alkotóház újjáépítésének támogatására 2017. április 3-án este a város művészeti egyesületei, csoportjai fellépésével, civil kezdeményezésre Szolnokon az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. A gálával egy időben és helyszínen a megyei népművészeti egyesület Jótékonysági Kiállítást és Vásárt tartott.

• Felnőtt Komplex Kézműves Szakkör áprilisi programja – az önkormányzat segítségnyújtása révén – a tiszavárkonyi Közösségi Színterében a következő:
– április 7. Húsvéti tojásdekorációk készítése
– április 21. Gyöngykarkötő készítése gyöngyhímzéssel

• Elnökségi ülést tartunk április 20-án, ahol a májusi közgyűlést készítjük elő.

• A MÁBAN ÉLŐ TEGNAP és HOLNAP IV., avagy a viselet kiegészítők megújítási lehetőségei c. szakmai konferenciát szervezi 2017. május 12-én, Szolnokon a Civil Információs Centrumban az egyesület, melyre minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk.
A konferencia célja: végiggondolni, átbeszélni, hogy a jelen öltözködéskultúrájába hogyan alkalmazható, hogyan illeszthető be a hímzés, a csipke, a népi ékszer, a népi bőrműves termék, és e viselet kiegészítők modernizálásának van-e és hol a határa.

• A rendkívüli közgyűlés döntése nyomán az egyesület folytatja az adománygyűjtést a tiszavárkonyi alkotóház újraépítésért.
Kérjük, hogy Ti is segítsék, karolják fel ezt a kezdeményezést!

Az adománygyűjtéshez elkülönített bankszámlát nyitottunk, ami:
A jogosult: JNSZ Megyei Népművészeti Egyesület
TISZAVÁRKONY ALKOTÓHÁZ ÚJJÁÉPÍTÉSE
Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt: 11745004-21413926

Kérem, segítsetek, hogy építhessünk!

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET